a

Un pompier din Petroşani a obţinut titlul de cel mai bun arcaş din lume! A obținut aurul la Jocurile Mondiale ale polițiștilor și pompierilor

- - 29- 35 vizualizari

Un pompier al Detașamentului de Pompieri Petroșani a scris istorie la Jocurile Mondiale ale polițiștilor și pompierilor. De cinci ani, plutonierul major Daniel Călin îmbină cu succes meseria de pompier cu pasiunea sa sportivă, tirul cu arcul.

Astfel, acesta a obținut o nouă medalie de aur, cea cu numărul cinci. De asemenea, alte două medalii de argint au ajuns la Detașamentul de Pompieri Petroșani. Aurul de la Jocurile olimpice ale polițiștilor și pompierilor, competiție desfășurată în China, este cu atât mai important, cu cât pompierul petroșănean se pregătește la TIR cu arcul doar în timpul liber. A concurat împotriva a 80 de sportivi și cu un echipament de acum învechit

”Pentru mine a fost foarte greu deoarece mai ales în condițiile actuale, arcașii care au venit acum aveau un echipament de ultimă generație, în jur de 3000 de euro. Arcul meu este din 2011. Când i-am văzut prima oară am zis că șanse la medalii ar fi cam slabe pentru mine”, a declarat Daniel Călin, potrivit gddhd.ro.

Pompierul petroșănean și-a apărat titlul de campion și nu i-a fost deloc ușor. Pe lângă echipamentul vechi față de al celorlalți concurenți, condițiile meteo au avut și ele un cuvânt de spus în alcătuirea podiumului. Au fost temperaturi de 38 de grade și umiditate ridicată, din cauza cărora arcașilor le alunecă mâna din mâner. Pompierul hunedorean a obținut medalia de aur la proba 900 target și argint la proba 3d şi field.

”Toate probele sunt diferite în felul lor. Am avut probă de poligon care e mai ușoară din punct de vedere fizic, deoarece nu umblăm foarte mult, celelalte două probe se desfășoară în teren accidentat. Aveam un traseu de cam 5 km unde găsim ținte între 10 și 60 de m și este mult mai obositor”, a explicat pompierul.

Pregătirea fizică a contat
Este mai mult în ture și în intervenții, fapt pentru care pegătirea sportivă de specialitate este astfel în plan secund. Totuși, atunci când are timp liber el se antreneză.

”Meseria de pompier și sportul merg mână-n mână. Ca să fii un pompier bun trebuie să ai o pregătire fizică foarte bună și o pregătire mentală foarte bună. Torul cu arcul e un sport în care mentalitatea și psihicul este foarte puternic, iar meseria de pompier e cam același lucru” susține Daniel Călin.

Pregătirea fizică de la locul de muncă l-a ajutat foarte mult în China, mai ales că restul sportivilor nu fac altceva decât să se antreneze și să participe la competiții de profil.

”Pregătirea fizică pe care o facem în timpul serviciului, m-a ajutat foarte mult. De aceea cred că am și câștigat pentru că poate alți sportivi nu au fost pregătiți din punct de vedere fizic. Din punct de vedere tehnic cred că au fost superiori”, afirmă pompierul petroșănean.

Pompierul hunedorean speră ca peste doi ani să participe din nou la competiția dedicată polițiștilor li pompierilor și să se întoarcă cu medalii. Daniel Călin este campion mondial absolut la tir cu arcul, el obţinând medalii de aur, argint și bronz la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în Statele Unite ale Americii, la New York, în anul 2011, în Belfast, Irlanda, în 2013, în Fairfax, Virginia, în 2015, în 2017 la Los Angeles, tot în Statele Unite ale Americii și in 2019 în China.

Daniel Călin este din localitatea hunedoreană Aninoasa și este legitimat la Sport Club Municipal Deva. Pompierul are 38 de ani și nu mai puțin de 27 de ani de când practică tir cu arcul.

29 recommended
35 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »