a

Aur pentru studenții Universității din București la competiția internațională de robotică – RobotChallenge

- - 26- 6 vizualizari

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti scris istorie în China, unde au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la competiţia internaţională de robotică RobotChallenge desfăşurată la Beijing, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, România a fost reprezentată de echipa HBFS Robotics (hbfsrobotics.com) a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB, care a intrat în 5 probe de concurs (Line Follower Classic Adult, Line Follower Enhanced, Micro Sumo, Mini Sumo şi Nano Sumo) şi a reuşit să câştige 4 locuri pe podium (două medalii de aur, una de argint şi una de bronz): Locul I şi Locul II la Line Follower Classic Adult, Locul I la Micro Sumo şi Locul III la Nano Sumo, potrivit Hotnews.

Competiţia din China a adunat la start 2.196 de roboţi, mai mult de 3.000 de concurenţi, peste 600 de profesori coordonatori şi 300 de universităţi şi institute de prestigiu din 48 de ţări. Competiţia RobotChallenge a fost lansată în 2004 ca o competiţie internaţională de roboţi realizaţi manual şi cu control autonom individual, iar până în prezent au participat 65 de ţări.

26 recommended
6 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »