a

O medalie de aur și alte trei de argint pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

- - 49- 40 vizualizari

Luna septembrie a început cu dreptul pentru elevii de top din România, întrucât lotul olimpic a scris istorie la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), unde a obținut o medalie de aur şi trei medalii de argint la ediţia din acest an.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea ce Bătrân” din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale „Ştiinţele Pământului”, des-făşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.

Potrivit MEN: „Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă”.

La a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Daegu, în Coreea de Sud, au participat 163 de elevi din 41 de ţări.

49 recommended
40 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »