a

Succes pentru România la Jocurile Mondiale Militare. Sportivii români au câștigat alte două medalii la Wuhan

- - 31- 61 vizualizari

Andrei Dukov, care va împlini 32 de ani pe 22 decembrie, a adus a treia medalie delegației României la Jocurile Mondiale Militare. Sportivul născut în Ucraina a câștigat argintul la lupta libere, categoria 57 kg. O a patra medalie, de bronz, a fost câștigată de Alin Ionuț Zincă, la orientare sportivă.

Legitimat de CSA Steaua, vicecampion european în 2017, la Riga, în Letonia, Dukov a pierdut finala prin decizie tehnică în fața lui Pak Un Gwang, din Coreea de Nord, după 2-2 la finalul timpului regulamentar, anunță site-ul clubului militar. Pe treapta a treia a podiumului au urcat americanul Max Norwy și germanul Justin Lehr Horst, potrivit prosport.ro

În sferturile de finală, Dukov l-a depășit pe Subiri Mwazembe (Tanzania, 10-0), iar în semifinale – pe americanul Norwy (10-0).

Unul dintre cei mai de succes alergători montani din România, Alin Ionuț Zincă a terminat concursul de lungă distanță în urma rusului Dmitri Tcvetkov și a francezului Frederic Tranchand. Zincă, 36 ani, din Baia Mare, poreclit „Omu’ Negru”, a terminat cu o întârziere de 2:04 față de învingător.

Jocurile Mondiale Militare programează a șaptea ediție în perioada 18 – 27 octombrie, la Wuhan. Competiția mai este cunoscută și ca „Jocurile Olimpice pentru militari”. Sunt programate întreceri în 27 de sporturi, printre care și atletism, gimnastică, înot, baschet, judo, scrimă și fotbal. Totodată, sunt incluse și întreceri de parașutism, pentatlonul aeronautic și militar, care nu apar în programul Jocurilor Olimpice.

În prima zi de întreceri, România a mai câștigat alte două medalii de argint. Ana Maria Brânză a terminat a doua concursul individual de spadă, iar Andreea Chițu a câștigat argintul la judo, la categoria 57 kg.

109 țări și-au trimis reprezentanții la Jocurile Mondiale militare de la Wuhan, din 2019. Deviza acestei ediții este „Împărtășește prietenia, construiește pacea”.

Precedentele ediții ale Jocurilor Mondiale Militare au avut loc în Italia, Croația, India, Brazilia și Coreea de Sud.

La primele cinci ediții ale Jocurilor Mondiale Militare de vară, sportivii români au urcat de 55 de ori pe podium. România ocupă astfel locul 19 pe națiuni, cu 10 medalii de aur, 19 de argint și 26 de bronz. La fel ca și în cazul Jocurilor Olimpice, există și ediții de iarnă ale Jocurilor Mondiale Militare.

31 recommended
61 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »