a

O atletă legitimată la CSU Arad este campioană mondială la alergare montană. Antrenorul româncei: ”A arătat o dorință fantastică de a câștiga!”

- - 17- 39 vizualizari

Cristina Simion a devenit campioană mondială la alergare montană, în cursa disputată sâmbătă, la Villa de Angostura (Argentina), ea contribuind și la medalia de bronz cucerită de echipa României.

Sportiva a terminat prima cei 41,05 kilometri, depășindu-le pe Adeline Roche și Blandine L’Hirondel (ambele Franța), iar la echipe feminine, România s-a clasat pe locul trei și a cucerit medalia de bronz, iar la echipe masculine, țara noastră a terminat pe poziția a cincea.

„Este rezultatul muncii depuse din ultimele luni. Cristina a arătat o dorință fantastică de a câștiga pe tot parcursul cursei. Cristina mi-a spus în zilele premergătoare că vrea să cucerească o medalie, că va urca pe podium, dar nu credea nici ea că va fi aur. Suntem foarte fericiți”, a declarat, pentru site-ul FR de Atletism, antrenorul Ionuț Gălițeanu, cel care s-a ocupat de pregătirea sportivei.

„Victoria Cristinei reprezintă o supriză plăcută pentru delegația României. Este un semn că alergarea montană are viitor în România. Comunitatea alergătorilor montani trebuie să se dezvolte și acum are toate argumentele. Avem echipe bune de seniori. Această victorie ne îndreptățește să cerem organizarea Campionatului European de alergare montată în țara noastră. La ce am văzut în Argentina, cred că putem organiza și noi o competiție de rang înalt. Felicitări sincere Cristinei și celor care s-au ocupat de pregătirea eu. Felicitări sincere tuturor pentru ceea ce au realizat la acest Campionat Mondial”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, potrivit specialarad.ro.

România a fost reprezentată la competiția din America de Sud de o delegație care are în componență nouă sportivi: Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion, Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian.

17 recommended
39 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »