a

Cristina Simion, atleta care a câștigat două medalii de aur într-o zi: ”E o mândrie pentru mine!”

- - 15- 39 vizualizari

Cristina Simion, cea mai bună atletă din lume la alergare montană pe distanță lungă, și-a mai adăugat două titluri în palmares. A devenit campioană la individual, dar și cu echipa, la Campionatul Balcanic desfășurat la Brașov.

După opt luni în care doar s-a antrenat, Cristina Simion a participat la primul ei concurs de după Pandemie, Campionatul Balcanic desfășurat la Brașov, și, sub privirile Constantinei Diță Tomescu, și-a adjudecat două medalii de aur.

Sportiva recunoaște că după o perioadă atât de mare în care nu a concurat, a avut emoții

Aceste medalii reprezintă foarte mult… Ținând cont că anul acesta e un an cu totul diferit, emoțiile au fost mari. De obicei, îmi dozez emoțiile înainte de concurs, dar neavând curse parcă le-am stăpânit mult mai greu. Toată perioada am făcut antrenamente, dar nu știam nivelul și mi-am confirmat că sunt bine”, a declarat Cristina Simion, campioană mondială de alergare montană pe distanță lungă în 2019, potrivit sports-net.

Pentru Cristina, bucuria e cu atât mai mare cu cât acest concurs s-a desfășurat chiar la ea acasă, la Brașov.

”E o mândrie și mai mare că sunt acasă și am avut alături multe persoane dragi, care mi-au dat curaj încât să mă facă să îmi doresc mai mult titlul de campioană națională. Sunt de două ori fericită și pentru mine, și pentru medalia câștigată cu echipa” – Cristina Simion, campioană mondială de alergare montană pe distanță lungă în 2019.

Sportivii români au câștigat nouă medalii

Echipa României a cucerit nouă medalii la a 12-a ediție a Campionatului Balcanic de alergare montană pentru seniori și juniori 1, din Poiana Brașov. Trei medalii de aur, trei de argint și trei de bronz este palmaresul excelent al sportivilor români la ultimul concurs de atletism din acest sezon.

La Campionatul Balcanic de la Brașov au mai participat sportivi din 5 țări România, Turcia, Bulgaria, Croația și Ucraina, cele mai puternice țări din cadrul Balkan Athletics, cu un total de 59 de sportivi.

Acestea au luat împreună decizia de a organiza cea de-a 12 a ediție a Campionatului Balcanic de Atletism și de a transmite un mesaj pozitiv întregii comunități atletice, prin care să arate că atletismul trebuie să găsească modalități de a merge mai departe.

15 recommended
39 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »