a

Mădălina, fetița pentru care cântă imnul României pe podiumurile lumii. Cum a ajuns să fie multiplă campioană națională, europeană și mondială la două sporturi

- - 18- 530 vizualizari

Are doar 16 ani, însă Mădălina se mândrește cu o mulțime de experiențe, care mai de care mai inedite. Este multiplă campioană națională, europeană și mondială la wushu și kempo și este fetița pentru care se ridică steagul și se cântă imnul României.

A început să fie pasionată de sport în urmă cu zece ani, după ce tatăl ei a plecat la muncă în străinătate. Văzând-o că suferă, mama ei s-a gândit să-i găsească o preocupare și a îndrumat-o către sport. Probabil nu și-a imaginat că va ajunge atât de departe, lucru care îi umple azi inima de mândrie, potrivit 23

Câți ani ai Mădălina?

16 ani.

Și la ce liceu ești?

La Liceul Ghe. Asachi din București. La clasa de Științe ale naturii.

De sport când te-ai apucat?

M-am apucat la șase ani. Tatăl meu a plecat la muncă, iar mama mi-a propus să mergem la sport ca să nu mai am timp să mă întristez pentru că începusem să sufăr destul de mult după plecarea lui.

Și unde ai fost prima dată?

Prima dată am fost la Clubul Wu Tao din București, la arte marțiale, făceam wushu. Acolo primele mele preocupări au fost să-mi dau examenele de centură pentru a crește în grad. La o lună după ce am intrat în club am avut un meci cu o fată cu 10 kilograme mai mare decât mine și cu 2 ani peste. Am acceptat asta doar pentru că am vrut să intru în meci și noi două eram singurele fete care se luptau la momentul acela. Acum am ajuns să fim amândouă componente ale lotului național de wushu.

Da? Nu știam că există un lot național…

Da, există și există și un lot național de kempo, iar eu sunt în ambele.

Dar eu știu că și alergi…

Da, alerg. Alerg de un an sau doi, merg la competiții sportive și cel mai mare titlu obținut este locul I la maratonul Unica, maratonul caritabil pentru femeile cu cancer. Atunci am alergat pentru nașa mea care era în metastază. Din păcate, acum nu mai este.

Când se întâmpla asta?

Anul trecut, în vară.

Află povestea inedită a Mădălinei, aici!

18 recommended
530 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »