a

Călin, singurul elev care a obținut media 10 la Bacalaureat din județul Suceava: „Am ales să studiez în țară deoarece sunt convins că învățământul românesc este de calitate”

- - 102- 174 vizualizari

lin Stafie, absolvent al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava este singurul elev din județ care a obținut media 10 la Bacalaureat, performanță care vine după ce a obținut aceeași medie la Evaluarea Națională, în urmă cu patru ani.

 

Potrivit Monitorul de Suceava, acesta a mărturisit că nota de la Evalaurea Națională l-a ambiționat să-și dorească să atingă aceeași performanță. Și a reușit. Cu multă muncă, cu multă determinare, dar și cu o voință de campion. Pentru că tânărul Călin Stafie face de 8 ani sport de performanță, înot, unde a obținut și mai multe premii, sport care, spune el, a avut o contribuție substanțială în rezultatele sale școlare. Pentru Călin, sportul este un hobby care îl ajută să-și mențină atât condiția fizică, cât și echilibrul mental și emoțional. El consideră că fiecare tânăr ar trebui să își găsească un echilibru între studiu și pasiuni atunci când se gândește la cariera pe care vrea să o urmeze. Pe lângă sport, tânărul mai are ca hobby filmele, jocurile pe calculator, călătoriile. Mottoul său este „A champion needs a motivation above and beyond winning”.

„Am ales să studiez în țară deoarece sunt convins că învățământul românesc este de calitate”

„În primul rând, aș dori să le mulțumesc în mod special părinților mei, care m-au ajutat și m-au sprijinit în tot ceea ce am făcut, chiar dacă alegerile mele nu erau întotdeauna pe placul lor. Succesul meu se datorează atât profesorilor care m-au îndrumat și m-au pregătit pentru acest examen al maturității, cât și prietenilor și colegilor care au fost lângă mine când am avut nevoie de ei, oferindu-mi sprijinul lor”, a spus Călin, potrivit sursei citate.

Ca orice tânăr, are visuri și dorește să aibă o carieră de succes. Intenționează să își continue studiile universitare la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității București, sperând ca pe viitor să devină un bun programator. „Am ales să studiez în țară deoarece sunt convins că învățământul românesc este de calitate”, susține tânărul de 10.

De asemenea, el consideră că pentru a reuși să-ți îndeplinești visurile, fiecare trebuie să muncească și să-și dorească să devină cel mai bun, fiind conștient de beneficiile care vor ieși la iveală în viitorul apropiat. Călin Stafie este un exemplu pentru generațiile de elevi care vin din urmă, un exemplu că se poate, că dacă îți dorești să ajungi campion, să ajungi în vârful piramidei poți, dar pentru asta trebuie să muncești mult, să crezi mult în forțele tale și să te autodepășești.

 

 

102 recommended
174 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »