a
Fără categorie

Ana Maria Popescu, argint la Cupa Mondială de Scrimă de la Havana

- - 22- 294 vizualizari

Campioana olimpică Ana Maria Popescu (35 de ani) a început perfect anul 2020, întrucât spadasina de la CSA Steaua a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială de la Havana (Cuba).

Ana își netezește frumos drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo. La prima competiție majoră a anului, o cupă mondială care a reunit cele mai bune sportive ale armei din acest moment, Ana Maria Popescu s-a dus glonț până în finala probei individuale de spadă, potrivit Mediafax

Pe rând, ea a trecut de Maria Obraztsova (Rusia), Olena Kryvytska (Ucraina), Sun Yiwen (China) și de Marie-Florence Candassamy (Franța).

În finală, Ana a fost învinsă de poloneza Aleksandra Zamachowska, cea care trecuse în sferturile de finală de altă româncă, Amalia Tătăran.

Și prezența în sferturile de finală ale Amaliei este o performanță, spadasina de la Dinamo fiind la cea mai bună performanță a ei în Cupa Mondială.

22 recommended
294 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »