a

România scrie istorie la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret! Andrei a obținut o medale de aur la monobob

- - 18- 97 vizualizari

Andrei Nica a scris istorie la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineet de la Lausanne, întrucât a reușit să obțină medalia de aur la proba masculină de monobob.

Acesta este al doilea titlu olimpic al delegației “tricolore”, după cel câștigat ieri, tot la monobob – dar la feminin, de Georgeta Popescu.

Andrei Nica a depășit, cu un timp identic, un reprezentant al Germaniei care era lider după prima manșă. Bronzul a revenit unui sportiv din Liechtenstein.

Amintim, România a mai obținut la Lausanne și o medalie de bronz, prin Ramona Ionel, la patinaj viteză, în proba de sprint pe echipe mixte.

La Jocurile Olimpice de Tineret din Elveția participă sportivi sub 18 ani, iar România are o delegație de 35 de concurenți, la 10 dintre cele 16 probe din programul oficial.

18 recommended
97 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »