a

Tudor Coman, copilul de la Adobe România. Cum a ajuns să fie angajat de la 15 ani și de ce  își dorește să studieze și să trăiască în România

- - 24- 398 vizualizari

 

Tudor Coman este elev în clasa a XI-a, dar lucrează deja într-o companie multinațională. Și nu de ieri, de azi, ci de la vârsta de 15 ani, de când a fost cooptat ca intern într-o echipă de cercetare și dezvoltare.

Conform Life.ro, Tudor a ajuns la Adobe România pe când avea 15 ani. A fost angajat ca intern după interviu, primul an cu procură semnată de părinți, cum spune legea, iar apoi cu o normă de 10 ore pe săptămână.

Tudor Coman povestește că la început colegii lui erau destul de uimiți și li se părea ciudat să aibă un elev în echipă, așa că îl mai luau la mișto, însă aproape imediat au început să aprecieze talentul lui, iar azi îl tratează ca de la egal la egal atunci când vine vorba de muncă.

De când lucrezi tu aici?

Lucrez la Adobe România de un an și șase luni.

Dar e legal?

Da, e legal de la vârsta de 15 ani cu acordul părinților și de la 16 ani fără acordul părinților.

Și au semnat părinții?

Da, mi-au făcut procură.

Ce faci tu aici?

Programez.

Ce programezi?

Lucrez la un produs din suita Adobe Primetime pentru prevenirea fraudei in online video. Acesta detecteaza tentativele de frauda pe baza unor modele care folosesc Machine Learning.

Și câte ore pe zi lucrezi?

În vacanță lucrez șase ore pe zi fiindcă acesta este timpul maxim admis, iar în timpul școlii, 10 ore pe săptămână.

Cum te-ai angajat aici?

Înainte făcusem puțin freelancing pe net, câștigasem ceva bani din asta și prinsesem puțină încredere în mine. I-am zis mamei că vreau să mă angajez. La un moment dat i-a apărut ei un ad pe LinkedIn și mi-a spus că Adobe angajează interni și m-a întrebat dacă nu vreau să încerc. Eu m-am temut că mă fac de râs, dar ea mi-a zis că nu mă costă nimic dacă încerc. Așa am ajuns la interviu. Și m-au primit.

La ce liceu ești?

La Laude-Reut.

La ce clasă?

Clasă de real, logic, la mate-info.

Află întreaga poveste a lui Tudor Coman, aici! 

24 recommended
398 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »