Maria Jigman, prima fetiță din România campioană la golf: ”Îmi doresc să devin cât mai bună!”

- - 2 vizualizari

Maria Jigman are doar 13 ani, este elevă la o școală privată din București și este fascinată de golf, sport pe care-l practică încă de mică. Ba mai mult, se mândrește cu titlul de campioană la juniori, pe care l-a câștigat chiar anul trecut.

Potrivit Life.ro, Maria Jigman a crescut pe terenul de golf, prprintre picioarele părinților și ale prietenilor lor cu care jucau golf. Încă de mică era fascinată de ceea ce făceau adulții cu o crosă și o minge mai mică decât un ou, iar când a venit vremea ei, pe la 6 ani, a copiat tot ce văzuse în jurul ei, încă de când a învățat să meargă

Maria, când ai ținut prima dată o crosă în mână?

Prima dată pe la vârsta de șase ani când cred că am avut și prima mea lecție de golf. Până atunci doar mergeam cu părinții pe teren și mă uitam cum joacă ei.

Și care a fost sentimentul pe care l-ai trăit atunci?

Eram destul de mică, nu prea înțelegeam exact ce se întâmplă, dar pentru mine era amuzant să țin o crosă și să încerc să lovesc în minge, să văd ce se întâmplă.

Dar care a fost sentimentul când ai reușit prima lovitură bună?

Am fost foarte fericită să văd cum se înalță mingea și se duce tot mai departe. A fost un sentiment foarte frumos.

Tot șase ani aveai?

Da, da, aveam șase ani, când m-am apucat.

Ce înseamnă golful pentru tine? E mai mult decât un hobby?

Golful e mai mult decât un hobby pentru mine, îmi place foarte mult, când joc golf mă simt foarte bine, sunt relaxată, dar și concentrată și încerc să dau tot ce pot pe teren

Cine din familia ta joacă golf?

Toată familia mea joacă golf, și fratele, și părinții mei, iar eu am început uitându-mă la părinții mei prima dată.

Cât timp aloci tu acestui sport?

Pe timpul verii, cam în fiecare vară încerc să joc golf, mai ales când sunt într-un complex care are un teren de golf sau un driving range, adică acel loc unde mă pot antrena, iar în timpul școlii încerc să joc în weekend-uri și în timpul săptămânii o oră, două de lecții de golf ca să pot să devin cât mai bună.

Află mai multe detalii despre povestea Mariei, aici!

comments icon 0 comments
2 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Maria Elisabeta, singura elevă din mediul rural care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: ”Mama m-a susţinut în toate activităţile mele şcolare şi extraşcolare”

-

Maria Elisabeta, o adolescentă de la țară, a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională fără ore în șir de meditații. Ba mai mult, ea este singura elevă din mediul rural care a obținut această performanță și a dezvăluit care a fost secretul ei. În vârstă... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Interviu cu scriitorul Raul Bribete:”Vom avea o literatură chiuretată de valorile clasice, ba chiar și de valorile postmodernității. Sunt tendințele vizibile.”

-

Cătălin Stanciu: Pentru cei care nu te cunosc, cine este Raul Bribete, cum te-ai autodefini și autocaracteriza? Ce ți-ar plăcea să știe ceilalți despre tine?   Raul Bribete: Voi începe abrupt: să zicem că sunt combinația atipică, între un ins cu finețe de... Mai mult »