a

Alinei Cojocaru, românca ajunsă una dintre cele mai bune balerine ale tuturor timpurilor. Cum a ajuns să scrie istorie

- - 34- 27 vizualizari

Alina Cojocaru s-a născut în 1981, în București și a fost obișnuită cu restricții și cu lipsuri, însă a reușit să devină una dintre cele mai mari balerine ale lumii.

Ca mai toate fetele de atunci, care visau să devină noua Nadia Comăneci, Alina s-a dus prima dată la gimnastică. A simțit că nu e ceea ce i se potrivește și s-a apucat de balet. Din acel moment viața Alinei Cojocaru a luat o turnură extraordinară, potrivit Life.ro

Astfel, imediat după ce a început cursurile de balet, Alina Cojocaru a fost apreciată pentru talentul ei și a fost selectată pentru Școala de Stat pentru Balet. Câteva luni mai târziu, ea a fost aleasă de către directorul Școlii de Balet din Kiev să participe la un schimb de elevi, alături de alți 8 români. Avea doar 9 ani și nu știa niciun cuvânt în limba rusă când a plecat din sânul familiei ca să studieze alături de unii dintre cei mai buni profesioniști ai dansului.

Timp de șapte ani, ea a studiat la Kiev și tot aici și-a făcut și debutul pe scenă, interpretând rolul Amor în ”Don Quijote”. Și nu doar că și-a făcut debutul, dar tot aici a și văzut primul spectacol live de balet din viața ei. Avea 13 ani și atunci și-a dat seama pentru prima dată că asta este ceea ce-și dorește în viață, să devină balerină.

La nici 16 ani aplică pentru o bursă la Școala Regală de Balet din Londra pe care o și primește. După cele 6 luni de pregătire de aici se întoarce însă la Kiev unde devine prim-solistă a Companiei de Balet. Urmează apariții în spectacole de renume: ”Frumoasa din pădurea adormită”, ”Spărgătorul de nuci”, ”Coppelia.”

Ce a urmat în perioada următoare pentru Alian Cojocaru, află aici.

34 recommended
27 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »