Alina Cojocaru a fost desemnată „Balerina Anului” de „TANZ – Revista de balet, dans și spectacol”

-

Alina Cojocaru a fost desemnată ”Balerina Anului” de TANZ, Revista de balet, dans și spectacol. De asemenea, ea se mândrește cu faptul că este singura balerină din lume dublă câștigătoare a premiului Benois de la Danse.

Premiile acordate de revista Tanz sunt internaționale și sunt printre cele mai prestigioase din întreaga lume. Alina se bucură, însă, de un succes răsunător, în acest an ea fiind distinsă cu titlul „Cel mai bun dansator al anului” și în Italia, la Oscar-urile dansului, cum le consideră italienii. Acum, cu acest dublu triumf, într-un singur an, realizează și o premieră

23 de critici și profesioniști ai genului au mai acordat premii pentru cel mai bun spectacol, „Fetița cu chibrituri”, spectacol al Baletului din Zurich, coregrafia Christian Spuck; coregraful anului a fost desemnat Akram Khan cu a sa capodoperă „Outwitting the Devil”, iar compania anului a fost desemnată Compania de Balet Zurich. Spre deosebire de alții, care au în nomenclator foarte multe categorii de premii, revista Tanz e foarte parcimonioasă în acordarea de demnități, practic există doar cinci categorii, potrivit Elle.ro.

Deși ar putea părea curios, de ce nemții (revista este germană) nu și-au pus în primul rând pe ai lor în frunte, trebuie precizat că, nivelul la care se face această jurizare este atât de ridicat, încât, chiar nu contează țara, ci, doar, valoarea.

Alina Cojocaru a învățat departe de casă la Kiev și Royal Ballet School. A câștigat Prix de Lausanne, iar apoi a ajuns la Covent Garden, unde este imediat remarcată și, în 2001, devine cea mai tânără prim balerină. ROH a fost locul de unde s-a afirmat la nivel mondial, criticii de specialitate făcând chiar glume vizavi de puterea pe care o exercită asupra publicului, spuneau că, „la ROH, regină nu-i regina, regină e Alina”. În 2013, este cooptată de Tamara Rojo la English National Ballet, unde istoria se scrie în continuare. În tot acest timp, Alina a fost invitat permanent la Hamburg Ballet, unde John Neumeier, această legendă vie, a creat coregrafii special pentru ea. Ultimul spectacol pe listă fiind „Menajeria de sticlă” de Tennesse Williams, maestro magnum opus. Alte destinații curente ale Alinei au fost Japonia și American Ballet, Scala etc.

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

O româncă de 28 de ani lucrează la un satelit care va oferi internet comunităților izolate din Europa și Africa: „Vrem un viitor în care toți oamenii au acces la informație”

-

Silvia Batorii are doar 28 de ani și este inginer de sistem sofware la Thales, o uriașă companie franceză care realizează în special proiecte de explorare și cercetare spațială. Mai mult de atât, ea lucrează la Meteosat, unul dintre cele mai importante program... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Vlad Petrescu, inginerul român din echipa de Formula 1 a lui Lewis Hamilton, la numai 25 de ani: ”E pasiune, hărnicie și ambiție de a merge până în pânzele albe pentru țelul tău!”

-

Vlad Petrescu are doar 25 de ani și se poate considera un tânăr norocos, întrucât face parte din echiopa de ingineri care creează motoarele pentru mașinile de Formula 1 și, mai mult decât atât, motoarele campionului mondial la această competiție. Vlad Petrescu... Mai mult »