a

Dragoș Petrescu, de la vânzarea de ziare, la afaceri de milioane de euro. Povestea de succes a investitorului de la Imperiul leilor

- - 20- 191 vizualizari

Dragoș Petrescu, cunoscut pentru aparițiile la Imperiul Leilor, este un om de afaceri care deține mai multe restaurante cunoscute în București. Întrebat care este rețeta succesului, acesta spune că este nevoie de mai multă muncă și inspirație pentru a ajunge să câștigi mulți bani.

În cadrul unui interviu pentru Life, Dragoș Petrescut, cel care se află în spatele unor restaurante celebre în București, între care La mama, City Grill ori Caru cu Bere, spune că este esențial ca vremurile în care începi business-ul să fie potrivite.

Începutul anilor `90, momentul de cotitură al celor mai mulţi oameni de afaceri de succes de la noi, l-a prins pe Dragoş Petrescu abia ieşit dintr-o adolescenţă grea, marcată de divorţul părinţilor şi lipsa banilor. Cel mai tare însă l-a afectat lipsa de independenţă, incapacitatea de a fi stăpân pe propria viaţă. N-a vrut să rămână cu mama după divorţ, aşa că a plecat cu tatăl său. A ajuns până la urmă în grija bunicilor.

Abia întors din Armată, viza admiterea la Facultatea de Transporturi, la Politehnică. Nu voia să stea degeaba până în toamnă aşa că s-a apucat să vândă ziare în Piaţa Universităţii, iar asta i-a adus primii bani, nu doar pentru supravieţuire, ci şi pentru economii.

Cu banii strânşi din vânzarea de ziare, Dragoş Petrescu a deschis, în acelaşi an, o tarabă în Piaţa Dorobanţi. Într-o societate avidă de produse de orice fel, tânărul asta şi oferea: orice. Vindea deodorante, săpun, cafea, ciocolată, cacao. Orice aducea la vânzare, dispărea ca prin farmec. Spiritul antreprenorial şi-a spus cuvântul, aşa că în 3 luni Dragoş Petrescu avea o nouă tarabă cu “de toate”. Apogeul vremii a fost să deţină 6 tarabe unde vindea marfă pentru toate gusturile. Ce-i drept, nevoia şi dorinţa consumatorului român de atunci nici nu era greu de satisfăcut. Au urmat câţiva ani extrem de profitabili, iar deja antreprenorul nu s-a grăbit să-i cheltuie, ci a căutat să îi investească în lucruri mai mari, potrivit sursei citate.

Află cum a ajuns Dragoș Petrescu să facă milioane de euro, aici!

20 recommended
191 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »