a

Jurnalista româncă Monica Ulmanu, printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020

- - 50- 818 vizualizari

Jurnalista româncă Monica Ulmeanu se numără printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020, ce au fost decernate luni seară.

Monica Ulmeanu a câștigat premiul explicativ pentru jurnalism pentru o serie de o serie de articole despre încălzirea globală publicate de Monica Ulmanu, alături de alți colegi de la Washington Post. Aceștia au documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal dacă va fi atins la nivel global, transmite Agerpres.

De asemenea, ziarul New York Times a câștigat trei premii Pulitzer, fiind cea mai recompensată publicaţie americană la ediţia de anul acesta, pentru o serie de articole privind criza taxiurilor din New York, un reportaj internaţional consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin şi pentru comentariul ziaristei Nikole Hannah-Jones privind contribuţia istorică a sclavilor afroamericani.

New York Times a câştigat de-a lungul timpului un număr record de premii Pulitzer – 127 -, precum şi numeroase nominalizări.

Pe locul doi în clasamentul numărului de premii obţinute anul acesta se situează site-ul de informaţii de investigaţie ProPublica şi revista The New Yorker, care au câştigat fiecare două premii.

Anunţarea câştigătorilor a fost amânată cu două săptămâni anul acesta deoarece o parte din jurnaliştii care fac parte din comitetul de selecţie au fost ocupaţi cu reflectarea pandemiei noului coronavirus şi au avut nevoie de timp suplimentar pentru evaluarea concurenţilor.

Ediţia din 2020 a Premiilor Pulitzer a avut 15 categorii dedicate jurnalismului şi 7 categorii pentru literatură, teatru şi muzică.

50 recommended
818 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »