Jurnalista româncă Monica Ulmanu, printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020

- - 10 vizualizari

Jurnalista româncă Monica Ulmeanu se numără printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020, ce au fost decernate luni seară.

Monica Ulmeanu a câștigat premiul explicativ pentru jurnalism pentru o serie de o serie de articole despre încălzirea globală publicate de Monica Ulmanu, alături de alți colegi de la Washington Post. Aceștia au documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal dacă va fi atins la nivel global, transmite Agerpres.

De asemenea, ziarul New York Times a câștigat trei premii Pulitzer, fiind cea mai recompensată publicaţie americană la ediţia de anul acesta, pentru o serie de articole privind criza taxiurilor din New York, un reportaj internaţional consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin şi pentru comentariul ziaristei Nikole Hannah-Jones privind contribuţia istorică a sclavilor afroamericani.

New York Times a câştigat de-a lungul timpului un număr record de premii Pulitzer – 127 -, precum şi numeroase nominalizări.

Pe locul doi în clasamentul numărului de premii obţinute anul acesta se situează site-ul de informaţii de investigaţie ProPublica şi revista The New Yorker, care au câştigat fiecare două premii.

Anunţarea câştigătorilor a fost amânată cu două săptămâni anul acesta deoarece o parte din jurnaliştii care fac parte din comitetul de selecţie au fost ocupaţi cu reflectarea pandemiei noului coronavirus şi au avut nevoie de timp suplimentar pentru evaluarea concurenţilor.

Ediţia din 2020 a Premiilor Pulitzer a avut 15 categorii dedicate jurnalismului şi 7 categorii pentru literatură, teatru şi muzică.

comments icon 0 comments
10 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

O învățătoare din Mehedinți a făcut posibilă școala online pentru toți elevii din clasă: ”Când a deschis cutia, aproape plângea de bucurie!”

-

Elisabeta Păcuraru, o învățătoare din Mehedinți, a venit în sprijinul elevilor atunci când autoritățile au decis să închidă școlile din cauza pandemiei de coronavirus. Cadrul didactiv a aplicat în cadrul inițiativei ”Reacție pentru educație” și a reușit astfel... Mai mult »