a

Ana-Maria Popescu, reacție după ce a obținut Cupa Mondială: ”E o performanţă la care am visat mult timp!”

- - 18- 63 vizualizari

Ana-Maria Popescu a reacționat după ce a obținut al patrulea succes în Cupa Mondială, ea spunând că reprezintă o performanță la care visează de foarte mult timp.

„Am câştigat pentru a 4-a oară Cupa Mondială şi acest lucru reprezintă o performanţă la care am visat mult timp, trebuie să recunosc. Mereu mi-am dorit să fiu prima, să fiu cea mai bună în ceea ce fac! Cu toate acestea, acum, mă bucur cu măsură… Ca să fiu cinstită până la capăt, aş merita premiul pentru cel mai bun început de sezon (dacă acesta ar exista)”, a afirmat sportiva.

„Mă simt ca şi cum aş fi tras toată ziua din greu la un Grand Prix şi acum pot, în sfârşit, să-mi trag sufletul după acele asalturi infernale şi să mă bucur de realizările mele… ciudat sentiment! În realitate, am petrecut o duminică minunată la care în sezonul competiţional nici nu îndrăzneam să visez. Au trecut (deja) 4 luni de când am urcat pentru ultima dată pe planşa de scrimă. Între timp am suferit o intervenţie chirurgicală, am fost imobilizată la pat, am mers în cârje şi abia acum, după 7 săptămâni pot să mă laud că învăţ (din nou) să merg”, a adăugat ea.

Ana-Maria Popescu a menţionat că întreruperea competiţiilor nu diminuează cu nimic meritul său, însă a subliniat că bucuria nu poate fi completă ştiind că a ajuns la linia de sosire înainte de vreme.

„Deşi trăim vremuri tulburi, înainte de această perioadă, am avut un început de sezon excepţional… câştigând două medalii de aur şi o medalie de argint care m-au propulsat pe prima treaptă a clasamentului mondial! Apoi… apoi s-a lăsat liniştea peste lume. Pentru noi, totul s-a oprit când ajunsesem la jumătatea drumului şi nu vom şti niciodată cine ar fi câştigat punctele rezervate celorlalte competiţii… Acest lucru nu diminuează cu nimic meritul meu şi al oamenilor care m-au ajutat să ajung aici, dar nici bucuria nu poate fi completă atâta timp cât am ajuns la linia de finiş înainte de vreme”, a precizat sportiva.

Ana-Maria Popescu a fost desemnată câştigătoarea Cupei Mondiale la spadă, pentru a patra oară. Campioana olimpică din 2016, cu echipa României, a terminat pe primul loc în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) şi de chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federaţia Internaţională de Scrimă pentru că multe competiţii nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel FIE a decis ca scrimerii câştigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori şi seniori, individual şi pe echipe, să fie declaraţi în funcţie de clasamentul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competiţională.

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) a mai cucerit ediţiile 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013 ale Cupei Mondiale la spadă şi a devenit cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depăşindu-le pe franţuzoaica Laura Flessel şi pe unguroaica Emese Szasz-Kovacs, ambele cu câte trei victorii la general.

18 recommended
63 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »