El e românul care face concurenţă marilor companii. Cum a reușit să producă un farmacist de 27 de ani șapte tipuri de creme de succes

-

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, farmacist de profesie, a reușit să ”spargă” piaţa marilor companii de dermato-cosmetice prin produse proprii ce se vând în zeci de farmacii. Emanuel Lazăr este un tânăr din Alba Iulia care deține un laborator unde produce şapte tipuri de creme care tratează diferite tipuri de afecţiuni, cum ar fi piele deshidratată, crăpată sau uscată, ten gras, riduri şi psoriazis.

Potrivit Adevărul, produsele sunt vândute sub marca Eladerm, iar cremele sunt căutate de numeroase persoane.

Emanuel Lazăr a început să fabrice creme în 2014, când de pe piaţă a dispărut un anumit produs ce era folosit ca bază de preparare în farmacii.

Astfel a ajuns să îşi înfiinţeze propriul laborator în care a investit circa 150.000 de euro şi care a fost deschis în urmă cu 1 an. Dacă iniţial, capacitatea era de 3 kilograme, respectiv 60 de loturi de creme, acum a ajuns la 1.000 de bucăţi pe lot, cantitate pe care o vinde lunar. În prezent, farmacistul din Alba Iulia comercializează produsele în aproape 100 de farmacii din întreaga ţară, prin intermediul a trei depozite regionale.

”Vreau să ofer un produs foarte bun la un preţ corect. Înainte să mă apuc să prepar aceste creme am făcut 2 ani de cercetare, am studiat cam toate cremele similare aflate pe piaţă şi am constatat că multe dintre ele nu corespund, conţinând componenţi în concentraţii mult mai mari decât ceea ce recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, afirmă Emanuel Lazăr.

Dintre cele şapte creme pe care le produce, trei sunt bazate pe uree. ”Ureea este o componentă a pielii, care de altfel se regăseşte în mod fiziologic într-o concentraţie de 2% în piele şi ajută la o hidratare intensă. Deocamdată această cremă pe bază de uree este cea reprezentativă pentru activitatea mea. Pe lângă cele 3 creme pe bază de uree, mai am 4 produse care se încadrează mai bine în categoria cosmeticelor, şi anume o cremă antirid, una hidratantă, una matifiantă şi un after-shave pentru bărbaţi”, spune farmacistul, potrivit Adevărul.ro.

Cremele sale sunt preparate sub denumirea Eladerm şi se vând online sau în farmacii, preţurile variind între 17 şi 49 de lei. „Nu putem impune farmaciilor preţurile cu care să vândă cremele pe care le achiziţionează de la noi, însă acestea nu depăşesc 49 de lei. În laborator producem atât pentru brandul propriu, dar şi pentru alte firme care doresc să producă şi nu au unde. În medie, o cremă se produce în circa şase ore”, a mai spus Emanuel.

Cremele sunt ambalate în cutii de 100 de mililitri, iar pe lângă active conţin vitamine şi pot fi folosite pentru mai multe zone ale corpului, nu doar pentru faţă, cu şi pentru coate, călcâie sau mâini. În Alba Iulia, cremele produse de Emanuel Lazăr pot fi găsite la o singură farmacie, cea a familiei sale, situată în centrul municipiului, în imediata apropiere a Spitalului TBC. Produsee pot fi achiziţionate şi online de pe site-ul www.eladerm.ro.

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Un student român vrea să schimbe România prin tehnologie: ”Este o țară frumoasă, se fac proiecte pe măsură și vreau să contribui la dezvoltarea ei!”

-

Ilie Andrei-Leonard, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, a reușit să dezvolte aplicații ce vin în sprijinul comunităților locale sau nu, grație imaginației bogate pe care o are, dar și skill-u... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Robert Drăgan, inginerul ce a inventat kartul electric și mentorul campionilor: ”România este singura țară din lume care are karturi electrice de competiție pentru copii!”

-

Robert Drăgan este inginer de profesie și pasionat de automobilism încă din tinerețe, el reușind chiar să obțină ujn titlul de campion național. Imediat după Revoluție, însă, el a ales să devină antreprenor. A avut un circuit de karting de agrement în Herăstră... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Viorel Fleșer, cel mai tânăr alergător român de ultramaraton: ”Această experiență a însemnat o maturizare rapidă și conștientizarea că se poate orice”

-

Elevul caporal Viorel Fleșer și antrenorul său, Istvan Szokolszky, au realizat împreună traversarea Munților Apuseni în alergare montană, într-o serie de 4 ultramaratoane, în 4 zile consecutive (30 iulie – 2 august). Se consideră ultramaraton o distanță care d... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Cine este Adrian Gabriel Florescu, şeful promoţiei 2020 de la Institutului Medico-Militar din Bucureşti: ”Îmi propun să rămân motivat şi devotat, aşa cum îi stă bine unui medic de elită!”

-

Adrian Gabriel Florescu este șeful promoției de ofițeri din cadrul Institutului Medico-Militar din București. Absolvent al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Adrian a fost, în 2016, singurul candidat din colegiile militare... Mai mult »