a

Cum a ajuns o studentă să creeze o platformă de meditații gratuite: ”Oferim îndrumare la toate materiile!”

- - 211- 998 vizualizari

Daria Andrioaie, studentă la Facultatea de Matematică și Informatică din Cluj, a dezvoltat, alături de alte colege, o aplicaţie educaţională ce a fost premiată la o prestigioasă competiţie internaţională de programare. În timpul liber, tânăra îi ajută pe copii şi tineri să se dezvolte, în cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României“.

Daria Andrioaie (18 ani) a absolvit Colegiul „Dimitrie Cantemir“ din Oneşti, la profilul matematică-informatică, iar în prezent este studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică din Cluj. Îi place să-şi petreacă timpul liber dezvoltând proiecte prin care să le facă viaţa mai uşoară colegilor. Alături de alte patru colege, Daria a conceput recent o aplicaţie prin intermediul căreia studenţii pot beneficia de meditaţii gratuite la toate materiile: de la matematică, informatică şi fizică până la engleză, geografie şi lingvistică

Potrivit Adevărul, ideea a fost premiată la o prestigioasă competiţie internaţională de programare, Technovation Girls, unde echipa de românce a ajuns până în semifinale. Pe lângă aplicaţia educaţională foarte bine pusă la punct, Daria şi colegele ei au impresionat şi cu planul de afaceri pe care l-au conceput, prin intermediul căruia softul este promovat pentru a deveni ulterior o afacere.

„Este o competiţie dedicată exclusiv fetelor. Fetele sunt invitate să formeze echipe, să identifice o problemă de care se loveşte comunitatea lor, iar apoi trebuie să găsească şi o soluţie prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefonul mobil. Noi ne-am dat seama că putem să creăm un mediu de contact între cei care vor să ofere meditaţii pentru o materie sau un anumit subiect şi cei care caută un ajutor. Ne-am gândit în special la studenţii din România pentru că ştiam că sunt probleme cu anumite cursuri sau materii la care nu se descurcă şi caută îndrumare de la colegii lor mai mari sau în alte părţi“, explică Daria Andrioaie.

În România, acest gen de meditaţii se face mai mult după ureche, în sensul că elevii şi studenţii care au nevoie de ajutor la anumite materii trebuie să găsească pe cont propriu persoane calificate care să-i ghideze, însă nu întotdeauna rezultatele sunt cele dorite.

Aplicaţia educaţională creată de Daria şi colegele ei mijloceşte acest proces, oferindu-le tinerilor posibilitatea să facă o analiză mult mai bună asupra ofertelor existente pe piaţă şi să nu mai ajungă pe mâna unor persoane care nu sunt calificate să ofere meditaţii. „Dacă, de pildă, cineva doreşte să ofere meditaţii la matematică, îşi face un profil pe aplicaţie, iar cine doreşte să fie meditat îl poate căuta acolo.“

Tinerele au în plan să-şi dezvolte aplicaţia, urmând să se adreseze şi elevilor, să o înregistreze la OSIM şi să o scoată pe piaţă, considerând că o astfel de unealtă educaţională ar fi extrem de utilă, mai ales în perioada pe care o traversăm, potrivit sursei citate.

211 recommended
998 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »