a

Ele sunt româncele care vor primi distincţia „Person of the Year – Romania” la E! People’s Choice Awards

- - 60- 33 vizualizari

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţă, vor primi distincţia „Person of the Year – Romania” la ediţia de anul acesta a E! People’s Choice Awards.

Premiul este o recunoaştere a activităţii şi realizărilor asociaţiei pentru schimbarea sistemului medical din România, în beneficiul pacienţilor şi al cadrelor medicale.

Anunţul a fost făcut de televiziunea E! Entertainment, companie parte a NBCUniversal International Networks. Este pentru prima dată în istoria premiilor când se recunoaşte o iniţiativă de implicare socială din România, prin intermediul categoriei „Person of the Year – Romania”.

„#NoiFacemUnSpital este un proiect de ţară, un proiect susţinut de peste 350.000 de oameni şi peste 4.000 de companii care au avut încredere să investească în acest vis – un spital la standarde vestice pentru copiii din România. Ne bucură să vedem că vestea despre acest proiect depăşeşte graniţele ţării şi îi aşteptăm pe românii din afară şi nu numai să se alăture”, a transmis Carmen Uscatu, într-un comunicat de presă.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu au fost selectate pentru munca, dedicarea şi pasiunea lor de a reconstrui sistemul de sănătate din România, prin intermediul proiectelor Dăruieşte Viaţă, cel mai ambiţios dintre acestea fiind #NoiFacemUnSpital – construcţia Primului Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă, exclusiv din donaţii şi sponsorizări.

„Acest premiu vine într-un moment special pentru #NoiFacemUnSpital – lansarea campaniei de fundraising pentru cea de-a doua clădire a proiectului, pe care o vom construi pentru a le asigura tuturor copiilor care se internează la Spitalul Marie Curie acelaşi standard de tratament, indiferent de patologie. Campania a beneficiat de sprijinul Metallica, trupa donând drepturile de folosire a piesei «The Unforgiven» în spotul de campanie”, a spus Oana Gheorghiu.

Campania de strângere de fonduri pentru a doua clădire a proiectului #NoiFacemUnSpital este în desfăşurare. Inspirat de experienţele copiilor-veterani, cei care au luptat sau luptă cu boli grave, precum cancerul. Extinderea presupune adăugarea unei noi clădiri de aproximativ aceeaşi suprafaţă şi capacitate ca cea recent ridicată (12.000 mp, 9 niveluri, capacitate 187 paturi) şi mutarea aici a celorlalte specializări din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie S. Curie. În prezent, se lucrează la master planul proiectului pentru a identifica modul de integrare şi etapele necesare acestei transformări, potrivit News.ro.

Gala E! People’s Choice Awards pentru decernarea de premiilor este difuzată de E! în noaptea de duminică, 15 noiembrie, spre luni, şi va fi reluată pe 16 noiembrie, de la ora 18:00.

60 recommended
33 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »