a

Teodora Ilie, prima pe țară la rezidențiat: ”Medicii au empatie faţă de bolnavi, iar pacienţii ascultă sfaturile!”

- - 34- 83 vizualizari

Teodora Ilie s-a clasat prima pe ţară la examenul de rezidenţiat de anul acesta, desfăşurat în 15 noiembrie 2020. A obţinut un punctaj aproape de maxim şi contrar unei cutume, care face ca mediciniştii să se orienteze către ramuri considerate ”de top”, Teodora doreşte să profeseze într-un domeniu în care pacientul are nevoie de atenţie, înţelegere şi abordare speciale, și anume pediatria.

Potrivit Adevărul, absolvenţii de Medicină au trecut de curând prin examenul de rezidenţiat care le permite ocuparea unui loc în sistemul medical – loc mai mult sau mai puţin asigurat. Prima s-a clasat Teodora Ilie, o tânără din Constanţa care a studiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla din Bucureşti, care a obţinut 932 puncte din totalul de 945 din acest an. Anul acesta a fost o participare-record, o concurenţă fără precedent la rezidenţial: 12.000 candidaţi pentru cele 7.000 posturi şi locuri disponibile.

”Eu mi-am propus să învăţ cât mai mult şi să ştiu cât de multe informaţii se poate din compendii, dar la rezidenţiat fiind enorm de multă materie (850 de pagini cu scris continuu) a fost foarte dificil. M-a ajutat faptul că am învăţat constant în timpul facultăţii şi mi-am format o bază. Pentru a reţine informaţiile încerc să privesc fiecare afecţiune în ansamblu, să fac conexiuni între diverse noţiuni şi să înţeleg logic mecanismele. M-a ajutat foarte mult faptul că sunt o persoană determinată, deoarece pentru acest examen este necesară foarte multă muncă, fiind vorba de luni întregi de învăţat de dimineaţă până seară“, mărturiseşte Teodora Ilie, prima clasată la rezidenţiatul din 2020.

Teodora ştie că va rămâne în Capitală, să profeseze la un mare spital: probabil „Matei Balş“, unde este post disponibil de pediatrie, cu efectuarea celor cinci ani de rezidenţiat la „Marie Curie“. ”Pentru început voi urma cei cinci ani de rezidenţiat pe pediatrie, pe parcursul cărora îmi doresc să acumulez cât mai multe cunoştinţe. Îmi doresc ca în viitor să devin un medic pediatru cât mai bun şi mă văd urmând această carieră toată viaţa. Nu exclud ca la un moment dat să ajung să mă axez mai mult pe o anumită ramură a pediatriei, dar momentan nu sunt suficient de familiarizată cu acestea astfel încât să îmi dau seama către care m-aş îndrepta”, arată Teodora.

Află întreaga poveste a Teodorei Ilie, aici.

34 recommended
83 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »