a
Fără categorie

Reprezentanţă şi service autorizat – Rezolvă problemele maşinii tale mereu cu ajutorul profesioniştilor noștri!

- - 216- 26 vizualizari

Dacă ai o maşină marca BMW achiziţionata de nouă, ştii că investiţia nu a fost una mică. Prin urmare, trebuie să te asiguri că aceasta are parte de îngrijirea necesară astfel încât să funcţioneze cât mai bine, chiar şi după ani şi ani de utilizare.

Iubite atât pentru aspectul şi confortul pe care îl oferă, aceste autoturisme sunt extrem de apreciate şi pentru faptul că îşi păstrează valoarea un timp îndelungat. Spre exemplu, BMW-urile nu suferă deprecieri majore în timp, cum se întâmplă în cazul mărcilor italieneşti sau franţuzeşti. Iar dovada stau modelele E 30 şi E 36 care sunt conduse fără nici un fel de problema chiar şi după 20 de ani de la fabricarea lor.

Dacă ţi-ai achiziţionat o maşină nouă marca BMW poţi sta liniştit o vreme îndelungată, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să acorzi o atenţie deosebită şi întreţinerii acesteia. Prin urmare, chiar dacă maşina are sau nu probleme trebuie să o programezi din când în când la o vizită în service. Dar hai să vedem pas cu pas cum ai grijă de o maşină nouă.

  1. Rezolva problemele maşinii tale numai cu ajutorul profesioniştilor

Chiar dacă este o maşină nouă şi nu te gândeşti încă la posibilele probleme care pot apărea, trebuie să ai totuşi în vedere şi acest lucru. Prin urmare, orice problemă ar avea masina trebuie să te asiguri că aceasta este rezolvată doar de profesionişti. Fiind vorba de o maşină nouă te sfătuim să apelezi la reprezentanta si service pentru orice defecţiune ar apărea. Dar asta nu înseamnă că dacă maşina a ieşit din garanţie nu trebuie să mai apelezi la specialişti. Alege întotdeauna servicii de calitate, pentru a te asigura că ai parte de un produs său serviciu care să reziste cu brio în timp.

De asemenea, îţi recomandăm să mergi la service chiar din momentul în care ai descoperit o defecţiune. Căci cu cât timpul trece cu atât problema poate se poate intensifica, prin urmare pagubele vor fi şi mai mari.

2.  Menţine maşina curată

Chiar dacă pare un sfat absolut banal, trebuie să ştii că cu cât o maşină este mai curată şi mai bine întreţinută, cu atât aceasta îşi va menţine aspectul o perioadă cât mai îndelungată de timp.  Prin urmare, îţi recomandăm să o speli cât mai frecvent. Curăţenia trebuie menţinută şi la interior, prin urmare ar trebui să impui şi câteva reguli atât pentru tine, cât şi pentru alte persoane care o folosesc, precum:

  • Nu se mănâncă şi nu se bea în maşină!
  • Nu se fumează în maşină!
  • Nu se urcă în maşină murdar!
  • Şi lista poate continua.

Pentru protejarea tapiţeriei poţi opta pentru o husă auto, iar în cazul în aceasta se murdăreşte să te asiguri că o poţi curăţa imediat.

Un alt lucru pe care ţi-l recomandăm este folosirea unei huse auto şi pe exterior, mai ales în cazul în care maşina staţionează o perioadă îndelungată de timp. Acest lucru va ajuta vopseaua să se păstreze impecabila o perioadă cât mai lungă de timp.

3. Verificarea periodică a uleiului de motor

Uleiul de motor are un rol extrem de important în bună funcţionare a unei maşini. Prin urmare, trebuie să te asiguri că maşina ta nu rămâne niciodată fără ulei. Verificarea periodică a uleiului este un obicei sănătos atât pentru maşina ta, cât şi pentru bunăstarea ta financiară.

Procesul de verificare a nivelului de ulei este unui extrem de uşor. Vei avea nevoie de doar câteva minute, un prosop de hârtie şi lumină adecvată.

  • Primul pas este reprezentat de scoaterea jojei de măsurare şi curăţarea acesteia.
  • Apoi introdu joja înapoi în lăcaşul ei.
  • Scoate joja şi verifică nivelul uleiului.

În cazul în care nu este suficient ulei, rezervorul trebuie suplimentat. Ai însă grijă să nu depăşeşti nivelul maxim.

4. Revizia maşinii

Chiar dacă maşina este nouă asta nu înseamnă că trebuie să sari peste revizii. Pentru o funcţionare impecabilă este extrem de important să îi faci maşinii tale toate reviziile la timp. Acest lucru te poate ajuta să identifici la timp eventualele defecţiuni.

Revizia se va efectua întotdeauna conform recomandărilor producătorilor, fie după atingerea unui anumit număr de kilometri parcurşi, fie la anumite distanţe de timp. În cazul nostru, mai precis un autoturism nou, este extrem de important să respecţi cu sfinţenie aceste recomandări, pentru a nu pierde garanţia pe care producătorul o oferă. În unele cazuri, producătorul menţionează clar şi locul unde se va efectua revizia. Având în vedere nivelul de trafic de la noi din ţară, dar şi calitatea drumurilor, producătorii recomanda ca revizia să aibă loc la 10.000 km sau cel mult un 1 de la ultima verificare.

5. Schimbarea uleiului

Uleiul care nu este schimbat la timp poate produce daune considerabile motorului. Prin urmare este extrem de important să respecţi deadline-urile şi în acest caz. În cazul în care maşina ta este condusă într-un stil extrem, ne referim aici la stilul de condus urban cu multe opriri şi porniri, cu parcurgerea de distanţe scurte, este recomandat ca uleiul să fie schimbat până în 3.000 de kilometri.

6. Schimbarea distribuţie

Cum maşina este nouă nu ar trebui să îţi faci griji de acest aspect. În principiu, producătorii recomanda ca kit-ul de distribuitei să fie schimbat fie la 90.000 de kilometric parcurşi, fie la 5 ani în cazul în care maşina are distribuţia montată pe curea.

216 recommended
26 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »