a

Un nou succes! Echipa României la Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale a adus în țară o medalie de aur şi două de argint

- - 21- 281 vizualizari

Elevii români au avut succes și la Olimpiada de Informatică. Mai exact, lotul naţional de informatică a obţinut o medalie de aur şi două medalii de argint la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), ce s-a desfășurat în perioada 23 – 29 iulie, la Bratislava (Slovacia), informează MEN, potrivit Agerpres.

Medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi-au trecut în palmares medaliile de argint.

Din echipa României, însoţită şi coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani) şi Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte şi Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia ţării noastre pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

21 recommended
281 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »