a

Lumea cărților călătoare. Un bibliobas de la Biblioteca Județeană din Bistrița oferă cărți copiilor din comunitățile izolate

- - 30- 72 vizualizari

Într-un sat izolat din Bistrița-Năsaud, copiii nu se plictisesc în vacanța de iarnă, chiar dacă nu-i zăpadă de săniuș. Ei au ales să citeasca! Și au de unde alege, pentru că Biblioteca Județeană le-a adus un bibliobus cu sute de volume potrivite pentru vârsta lor.Pe lângă învățătoare, îi îndrumă și preotul satului.

În curtea casei parohiale din Hălmăsău a fost instalat de curând un bibliobus de la Biblioteca Județeană din Bistrița. A venit și la copiii dornici de lectură din această așezare situată printre dealuri, la 8 kilometri de un drum astfaltat.

Preotul Doru-Constantin Zaharie a venit la Hălmăsău în urmă cu 3 ani. Este din Brașov, dar s-a atașat repede de comunitatea de aici. Povestește amuzat cum a reușit să îi apropie pe copiii din sat de lectură.

„Am venit cu tot felul de jocuri. La început le-am adus jucării și după aceea ne-am uitat la cărți și am făcut jocuri cu ei. Și așa, ușor ușor, au început să le placă cărțile” – preotul Zaharie.

„Nu este internet… Un avantaj de a-i face pe copii să citească mai mult. În locurile unde este internet, copiii sunt mult mai ușor distrași” – învățătoarea Voichița Țărmure.

În Bistrița-Năsăud sunt zeci de localități izolate. Pentru acestea, Biblioteca Județeană a cumpărat bibliobusul cu 20 de mii de euro.

Copiii din Hălmăsău au primit și daruri de la bibliotecari. Aceștia au fost răsplătiți cu colinde.

ȘtirileTvr.ro

30 recommended
72 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »