Nu îi pedepsește nimeni dacă greșesc, dimpotrivă, îi încurajează. Iar când reușesc, primesc recompense. Este „școala viitorului”, care îi învață pe copii programare.
Aproape toate meseriile viitorului necesită cunoștințe de IT. Alin Chiriac, organizator Hour of Code în România: „Sunt câteva licee de profil din țară, unde copiii sunt foarte pregătiți și avem și în București și în orașele mari sau în orașele cu centre universitare, unde copiii sunt foarte pregătiți. Însă majoritatea nu au nici cunoștințe de bază. Și avem date de la facultăți care ne spun că elevii sunt foarte slab pregătiți. În acest moment. Adică nu sunt la nivelul la care ar trebui să fie un student”.
Învăț cum să fac propriul meu joc. Am încercat, am pus toate variantele și am văzut că doar una dintre ele e bună și am văzut că nu e greu”, spun copiii. Și companiile au învățat că trebuie să îi învețe pe tineri, dacă vor ca afacerea lor să prospere, așa că investesc în programe de training intens, ca tinerii care le calcă pragul companiei să fie pregătiți.