a

Cinci universităţi din România, în topul pentru 2018 al celor mai bune o mie de instituţii de învăţământ superior

- - 43- 2347 vizualizari

Cinci universităţi româneşti au reuşit să intre în topul celor mai bune 1.000 universităţi din lume, conform clasamentului întocmit pe anul 2018 de Times Higher World University Rankings. Pe primul loc în clasament se situează Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Succesul Universităţii din Oxford este atribuită performanţelor îmbunătăţite la cei patru mari indicatori, respectiv predare, cercetare, citări şi căutarea internaţională. Concret, primele poziţii din clasament sunt ocupate de universităţi din Anglia şi Statele Unite ale Americii.

Următoarea în top, după Universitatea Oxford, este Universitatea Cambridge, care se află în urcare de pe poziţia a patra, ocupată în 2016. Topul 10 este completat de universităţi din SUA, pe locul zece fiind clasat Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, Elveţia.

Prima universitate din Asia este Universitatea din Sigapore (locul 22), iar din Scandinavia primul este Insititutul Karolinska, universitate de medicină fondată în 1810 şi care se află pe locul 38.
Top 10, anul 2018:
1. University of Oxford (G-B);
2. University of Cambridge (G-B)
3. California Institute of Technology (USA)
4. Stanford University (USA)
5. Massachusetts Institute of Technology (USA)
6. Harvard University (USA)
7. Princeton University (USA)
8. Imperial College London (G-B)
9. University of Chicago (USA)
10. ETH Zurich (Sui)

 

În Times Higher Education Ranking, unul din cele mai complexe clasamente internaționale ale universităților, combinând criterii academice legate de educație, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare, UBB se află pe prima poziție la nivel național, respectiv pe pozițiile 601-800 la nivel internațional.

Alte patru universități din România sunt clasate pe pozițiile 801-1000 în același clasament: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara.

In clasamentul URAP, UBB ocupa pozitia 728 la nivel international, in timp ce Universitatea Politehnica din Bucuresti se afla pe pozitia 751, iar Universitatea din Bucuresti ocupa pozitia 791 la nivel international.
Sursă foto: Adevărul.ro

43 recommended
2347 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »