Cinci universităţi din România, în topul pentru 2018 al celor mai bune o mie de instituţii de învăţământ superior

- - 19- 2078 vizualizari


Cinci universităţi româneşti au reuşit să intre în topul celor mai bune 1.000 universităţi din lume, conform clasamentului întocmit pe anul 2018 de Times Higher World University Rankings. Pe primul loc în clasament se situează Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Succesul Universităţii din Oxford este atribuită performanţelor îmbunătăţite la cei patru mari indicatori, respectiv predare, cercetare, citări şi căutarea internaţională. Concret, primele poziţii din clasament sunt ocupate de universităţi din Anglia şi Statele Unite ale Americii.

Următoarea în top, după Universitatea Oxford, este Universitatea Cambridge, care se află în urcare de pe poziţia a patra, ocupată în 2016. Topul 10 este completat de universităţi din SUA, pe locul zece fiind clasat Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, Elveţia.

Prima universitate din Asia este Universitatea din Sigapore (locul 22), iar din Scandinavia primul este Insititutul Karolinska, universitate de medicină fondată în 1810 şi care se află pe locul 38.
Top 10, anul 2018:
1. University of Oxford (G-B);
2. University of Cambridge (G-B)
3. California Institute of Technology (USA)
4. Stanford University (USA)
5. Massachusetts Institute of Technology (USA)
6. Harvard University (USA)
7. Princeton University (USA)
8. Imperial College London (G-B)
9. University of Chicago (USA)
10. ETH Zurich (Sui)

 

În Times Higher Education Ranking, unul din cele mai complexe clasamente internaționale ale universităților, combinând criterii academice legate de educație, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare, UBB se află pe prima poziție la nivel național, respectiv pe pozițiile 601-800 la nivel internațional.

Alte patru universități din România sunt clasate pe pozițiile 801-1000 în același clasament: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara.

In clasamentul URAP, UBB ocupa pozitia 728 la nivel international, in timp ce Universitatea Politehnica din Bucuresti se afla pe pozitia 751, iar Universitatea din Bucuresti ocupa pozitia 791 la nivel international.
Sursă foto: Adevărul.ro

19 recommended
comments icon 0 comments
2078 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Sevda Memet, medic rezident, câștigătoarea celei mai importante burse MBA la Stanford: „Vreau să mă întorc în România și să creez un centru oncologic de top în Europa de Est”

-

Sevda Memet este medic rezident în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii Ovidius și a reușit să obțină o bursă MBA (Master of Business Administration) la Universitatea Staford din Statele Unite ale Americii.  Visează să în... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !