a
Fără categorie

Femeia care a devenit mamă pentru șașe copii orfani: „Pentru ei, aici e acasă. Nu îi vom alunga niciodată”

- - 42- 650 vizualizari

A născut trei copii, dar nouă suflete îi spun mama. O femeie din Drochia a luat acasă, în plasament, împreună cu soțul ei 6 copii din internat, după ce cei trei ai lor au crescut și au plecat la studii.

Le-a tămăduit rănile lăsate de trecutul prea dur pe care l-au îndurat, îi iubește și îi îngrijește că pe ochii din cap. De aceea, deși nu i-a născut, pentru acești copii ea este mama și e o mama adevărată. Lidia Bubulici le este mamă de trei ani. Nu i-a născut, dar i-a renăscut după ani de zile în care fiecare din ei a trăit drama sa.

De la ea au învățat să zâmbească și să creadă că mâine va fi o zi la fel de frumoasă.

“De fiecare dată facem câte-un ceaun de 12 litri de mâncare”, spune Lidia.
Pentru Eugen fiecare masă e împărătească. A suferit foame și a îndurat pumni înainte de a ajunge aici.
Eugen: “Aici îmi place pentru că mama ne iubește, ne hrănește la timp.”
El este ultimul care a venit în familie – anul trecut. Ceilalți cinci sunt de trei ani, aici, acasă. Atunci soții au decis să ia în plasament un copil și s-au întors cu cinci.
Olga a venit aici după ce a trecut printr-un adevărat infern. Tatăl ei o bătea pe ea și pe mama să.
Olga: “Într-o noapte am dormit cu mama în cimitir. El o bătea cu sticle de la băutură în cap.”

Fata ne-a povestit și alte lucruri care i s-au întâmplat, atât de dure încât ar trebui să rămână îngropate în trecut. Mai târziu mama ei a murit în urmă loviturilor, tatăl în pușcărie pentru 18 ani, iar ea a ajuns pe drumuri cu fratele de un an.

OLGA: “Mai târziu am ajuns la casă de copii, acolo așteptăm atât de tare să vină cineva să ne ia. Și într-o bună zi au venit – mama și tata.”

Și ceilalți copii au suferit, iar Lidia Bubulici le-a tămăduit rănile, cântându-le în fiecare seară cântece de leagăn, așa cum n-au auzit niciodată.

Organizându-le jocuri…. și învățându-i poezii

Copiii se simt importanți pentru că fiecare are responsabilitatea să.
Că să-i poată întreține, familia primește lunar 600 de lei pentru fiecare copil, bani din care trebuie să le cumpere tot necesarul. Așa că oamenii au renunțat la multe – au lăsat o parte din casă nefinisată, o bucată de acoperiș care mai curge, doar că să-i vadă pe toți indestulati.

Marin BUBULICI: “Ne străduim, nu rămân ei flămânzi la noi. Creștem pe lângă casă găini, gâște, o vacă, purcei.”

Lidia BUBULICI: “Au dreptul să stea la dvs până la 18 ani. Mai departe ce o să fie? Nu, ei la noi sunt acasă și așa vor fi. N-o să-i alungăm niciodată. Sunt ai noștri.”

Iar de 8 martie Lidia Bubulici are parte de 6 spectacole și e de șase ori mai fericită.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în Moldova sunt 322 de asistenți parentali profesioniști, adică oameni care îndeplinesc funcția de părinte pentru copii orfani. În felul acesta au scăpat 550 de minori de internat.

ProTv.

42 recommended
650 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »