a

Casă Regală a României și-a dat acordul că Iașiul să devină „Oraș Regal”

- - 61- 410 vizualizari

Majestatea Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu, se vor afla, de Ziua Unirii Principatelor, în Iași, după ce, Casă Regală și-a dat acordul că Iașiul să poarte titlul de „Oraș Regal”, ca și Curtea de Argeș.

„În numele cetățenilor municipiului Iași și al meu personal, mulțumesc public Familiei Regale a României pentru că, spre deosebire de unii lideri vremelnici, ne face onoarea de a participa la sărbătorirea Unirii Principatelor Române în orașul nostru. Iașul a fost un leagăn al Coroanei, iar marile evenimente care au făurit România Mare, al cărei Centenar îl serbăm în 2018, nu ar fi fost posibile fără relația privilegiată dintre orașul nostru și Casă Regală.

Vizita Majestățîi Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și a Alteței Sale Regale Principele Radu este cu atât mai onorantă și mai îmbucurătoare cu cât, printr-o scrisoare trimisă luni, 22 ianuarie, Casă Regală a transmis acordul prin care municipiul Iași va purta titulatura de «Oraș Regal»”, a transmis primarul Iașiului, Mihai Chirică.

În urmă cu aproximativ 10 zile, Principesa Margareta a anunțat oficial că va părăsi Palatul Elisabeta întrucât Guvernul, condus la acea vreme de Mihai Tudose, nu a fost dispus să îi facă nicio oferta de chirie pentru a putea rămâne în continuare la palat.

„Având în vedere aspectele procedurale din Senat și din Camera, legea nu va fi aprobată până pe 5 februarie. Putem să spunem că, în ultimele zile, am găsit foarte multă bunăvoința din partea Guvernului de a găsi o soluție intermediară în care familia regală va putea rămâne aici după această dată, în așteptarea aprobării acestei legi“, a fost declarația lui Andrew Popper.

61 recommended
410 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »