a

Povestea unei românce care a renunțat la o carieră în Franța pentru a își face un viitor în România

- - 41- 154 vizualizari

Trei prieteni s-au decis să își deschidă un „hub” de antreprenoriat în România.

S-au întâlnit la o cană de vin fiert și au pus totul la cale.

Povestea începe din anii studenției, când cei trei prieteni s-au cunoscut prin intermediul organizației studențești AIESESC.

Oana Craioveanu spune că unul dintre lucrurile învățate în organizația studențească a fost credința că „poți să găsești oameni ca tine, cu aceleași valori, principii, cu care poți aduc e o schimbare în orice domeniu ești tu”.

-O altă parte a experienţei tale profesionale a fost în Franţa. De ce ai plecat acolo şi ce ai lucrat?

Am vrut să văd pe propria piele ce înseamnă a lucra într-o altă ţară, într-o altfel de organizaţie şi a învăţa inclusiv profesional.

Am învăţat foarte multe la HP, am rămas doi ani de zile, unul în Franţa şi apoi unul în Elveţia, într-o zonă de servicii.

– Nu ai rămas nici în Franţa, nici în Elveţia, te-ai întors în România şi te-ai angajat în sistemul bancar…

– Mi-am dat seama că România este un loc pe care eu îl înţeleg mult mai bine şi în care pot să încerc să fac lucruri diferite.

Într-o primă fază am intrat în sistemul bancar, am acceptat să fac o meserie de trader interbancar, ceea ce este o meserie foarte dificilă.

M-am întors în România în decembrie 2006, fix înainte ca ţara noastră să intre în Uniunea Europeană , era creştere economică şi un sentiment foarte pozitiv.

Am stat patru ani în acest job, dar mi-am dat seama că nu asta este ce sunt eu ca om şi simţeam nevoia unei organizaţii care să facă mai mult decât bani.

– A existat spiritul acesta antreprenorial dintotdeauna?

– Nu am avut genul ăsta de dorinţă de la început.

La mine s-a născut din partea asta de a încerca să aduc la un loc tot felul de oameni.

Aşa se face că în decembrie 2010, cei trei prieteni din studenţie se decid să pornească o afacere cu forţe proprii. Iar alături de ei să îşi ia foşti colegi şi prieteni.

Povestea lor integrală, pe Digi24.ro

41 recommended
154 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »