a
Fără categorie

Drapelul României la Jocurile Olimpice va fi purtat de un biatlonist de 20 de ani din Brașov!

- - 21- 77 vizualizari

Purtătorul de drapel al delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Pyeonchang va fi biatlonistul de 20 de ani Petrică Ungurean

„Sunt foarte mândru şi onorat să port drapelul României. Nu mă aşteptam la asta nicio secundă, nu m-am gândit deloc, a fost o surpriză mare pentru mine, sunt foarte bucuros, am fost plăcut impresionat şi sperăm să obţinem rezultate onorabile la Jocurile Olimpice de la Pyeonchang”, își dorește Petrică Ungureanu.

Tânărul biatlonist face parte, alături de alţi patru sportivi, din echipa României, calificată la Jocurile Olimpice după o absenţă de 34 de ani.

De la Sarajevo din 1984 nu a mai participat echipa de biatlon a ţării noastre la vreo olimpiadă.

Construirea bazelor de la Cheile Grădiştei şi Râşnov îşi arată deja primele roade, mai ales că trei sportivi din cei cinci componenţi ai lotului de bitalon – printre care şi Petrică Ungureanu – sunt legitimaţi la Clubul Cheile Grădiştei, informează stiri.rttbrasov.ro

„Sportivii de la biatlon, băieţii, sunt calificaţi încă de anul trecut. Sunt cinci sportivi care vor merge la Jocurile Olimpice, trei vor fi de la clubul Cheile Grădiştei, e vorba de Paul Remus, Petrică Ungureanu şi Pop Iulian”, a precizat Ovidiu Gârbacea, proprietarul bazei Cheile Grădiştei.

Delegaţia României care va participa la Jocurile Olimpice de la Pyeonchang este alcătuită din 28 de sportivi şi 27 de tehnicieni şi oficiali.

La bob, România va participa cu 8 sportivi, la schi​​​ alpin vor fi 2 sportivi, la patinaj viteză o sportivă, la schi fond 3 sportivi, la sărituri cu schiurile o sportivă, la biatlon 6 sportivi, la sanie 5 sportivi şi la skeleton vom fi reprezentați de 2 sportivi.

21 recommended
77 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »