Fără categorie

Cluj-Napoca va fi capitala mondială a matematicii. Orașul va găzdui olimpiada internațională, în iulie

- - 20- 315 vizualizari

Cluj-Napoca va fi, pentru două săptămâni, capitala mondială a matematicii. În primele săptămâni din iulie, acolo vor sosi aproape 1000 dintre cei mai buni olimpici la matematică din peste 100 de țări. România a fost prima țară în care s-a organizat Olimpiada Internațională de Matematică, acum 59 de ani.

Olimpiada Internațională de Matematică se întoarce în România pentru a șasea oară.

La concurs vor participa aproape 1000 de tineri din 120 de țări.

Dacă prima ediție a avut loc la Brașov, acum gazda competiței va fi orașul Cluj-Napoca.

Organizarea celei de a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică în România are o importanță dublă. Se împlinesc 59 de ani de la prima ediție, cea de la Brașov, și are loc în anul centenarului.

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale cred că acest concurs de anvergură mondială va aduce prestigiu țării noastre, în domeniul științelor exacte.

La eveniment va fi prezent și Ciprian Manolescu, singurul participant la edițiile anterioare care a obținut de trei ori punctajul maxim. Acum, matematicianul este profesor la Universitatea California din Statele Unite.

ȘtirileTvr.

20 recommended
comments icon 0 comments
315 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !