a
Fără categorie

Ministrul Culturii îndeamnă instituțiile să își popularize valorile pe internet

- - 24- 63 vizualizari

Instituţiile de cultură trebuie să îşi popularizeze valorile cu ajutorul instrumentelor specifice mediului virtual, a afirmat miercuri ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, la întâlnirea cu o delegaţie a Google prezentă în România.

Potrivit unui comunicat al MCIN, transmis AGERPRES, pe agenda discuţiilor s-au aflat propunerea de Directivă privind Dreptul de Autor în Piaţa Unică Digitală, dar şi intenţia Google de a se alătura Ministerului Culturii în a susţine iniţiative ce vizează aniversarea Centenarului Marii Uniri.

„Apreciem intenţia Google de a se alătura Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru a susţine iniţiative ce vizează aniversarea Centenarului Marii Uniri. De aceea, îmi doresc ca în acest an să îmbogăţim prezenţa României pe platforma Google Arts & Culture, prin includerea mai multor instituţii aflate în subordinea sau sub coordonarea MCIN şi digitizarea colecţiilor acestora”, a spus ministrul.

În opinia acestuia, „beneficiind de colaborarea cu Google se poate contura o mai bună prezenţă a Centenarului Marii Uniri în mediul on-line, inclusiv prin realizarea unor aplicaţii dedicate acestui important eveniment”.

„Îmi doresc mult acest parteneriat şi consider că avem astăzi o întâlnire determinantă, care pune bazele unor acţiuni comune, concrete şi constructive. România are foarte multe personalităţi care au trecut în anonimat, în mod nemeritat. Pe uriaşul Constantin Brâncuşi îl ştie întreaga lume pentru că a trăit în Franţa, pentru că sculpturile sale sunt cunoscute pe multe meleaguri. Dar pentru că o bună parte a vieţii de zi cu zi s-a mutat în mediul on-line, instituţiile de cultură şi nu numai trebuie să se adapteze acestei noi realităţi şi să îşi popularizeze valorile cu ajutorul acestor instrumente specifice mediului virtual”, a subliniat George Ivaşcu.

În ceea ce priveşte propunerea de Directivă privind Dreptul de Autor în Piaţa Unică Digitală, MCIN doreşte implementarea unor măsuri care să permită dezvoltarea serviciilor online, să faciliteze inovarea, să asigure o ofertă de conţinut variată şi accesibilă pentru consumatori şi, totodată, să respecte deţinătorii de drepturi.

La rândul lor, reprezentanţii Google au arătat că au avut mai multe colaborări cu importante instituţii de cultură din România, printre care o serie de muzee, şi că există premisele necesare pentru ca Google să poată sprijini iniţiative ale ministerului în Anul Centenarului Marii Uniri, mai informează MCIN.

24 recommended
63 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »