„20 de minute cu îngerul”, după Aleksandr Vampilov, va avea premieră la Teatrul de Comedie din București

- - 29- 58 vizualizari

Spectacolul „20 de minute cu îngerul”, după Aleksandr Vampilov, într-o montare semnată de Felix Alexa, va avea premiera pe 14 martie, la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti.

Două reprezentaţii în avanpremieră vor avea loc pe 10 şi 11 martie, de la aceeaşi oră, informează Teatrul de Comedie.

Textul lui Vampilov şi spectacolul montat de Felix Alexa urmăresc reacţia pe care o poate stârni în prezent un gest altruist. „Cât o fi costând dezinteresarea în ziua de azi?”, se întreabă un personaj, arătând astfel că, într-o lume a abrutizării sentimentelor, suspiciunea a devenit atitudinea firească faţă de generozitatea celuilalt, scrie news.ro

„Într-o lume în care interesul propriu a ajuns la rang de profesiune de credinţă, un gest simplu, adevărat, acela de a-ţi ajuta semenii, devine suspect şi absurd, de neînţeles.

Piesa lui Vampilov, «20 de minute cu îngerul», reprezintă pentru mine o parabolă despre lumea dezumanizată în care trăim, o comedie cinică despre cum ne-am sălbăticit sufletele, fără să ne dăm seama.

Şi tocmai acest amestec fascinant de umanitate dezlănţuită, aflată în criză, şi o puritate umană ce nu poate părea astăzi normală, ci doar «îngerească», creează imaginea reală a lumii în care trăim, plină de confuzie şi contraste. Dar oare «îngerul” aflat în fiecare dintre noi poate fi, totuşi, salvat?”, a spus Felix Alexa.

Din distribuţie fac parte actorii: Dan Tudor, Alexandru Conovaru, Gabriel Răuţă, Mihaela Teleoacă, Bogdan Cotleţ, Anghel Damian şi Irina Ştefan.

Regizorul Felix Alexa semnează şi adaptarea scenică, ilustraţia muzicală şi lighting design-ul spectacolului. Traducerea îi aparţine Maşei Dinescu, iar scenografia este concepută de Andrada Chiriac.

29 recommended
comments icon 0 comments
58 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !