a

Cumpărătorii obiectelor care au aparţinut lui Radu Beligan le vor dona unor instituţii de stat

- - 19- 64 vizualizari

Cei care au achiziţionat majoritatea loturilor expoziţiei şi licitaţiei dedicate lui Radu Beligan la Artmark le vor dona fie Muzeului Teatrului Naţional, fie Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematrografică, în vederea amenajării unei camere omagiale „care să inspire tinerii ce doresc să apuce calea clasică a teatrului”.

„Am achiziţionat un număr relevant dintre obiectele personale ale actorului Radu Beligan cu scopul expunerii lor la instituţia interesată în a aduce un omagiu memoriei acestei unice personalităţi a teatrului românesc”, au spus Maria şi Silviu Sîrbu.

Raluca Popescu, fiica actorului Radu Beligan care a pus în vânzare obiectele moştenite, a transmis: „Mulţumesc, Artmark! Vă consider prietenii mei. Sper că acum sunt mulţumiţi şi fraţii mei, aflând că o parte a obiectelor licitate vor fi expuse public prin donaţie către un muzeu.

În urmă cu o săptămână, în spaţiul public au apărut controverse privind organizarea licitaţiei „Viaţă de artist, inclusiv o selecţie din patrimoniul actorului Radu Beligan”.

Lamia Beligan a transmis pe Facebook că „cea mai mare şi mai importantă parte din patrimoniul Radu Beligan a fost donată, cu acordul tuturor moştenitorilor, Teatrului Naţional care urmează să le expună în Muzeul Teatrului, când acesta va fi redeschis. O parte din obiectele de mobilier am hotărat, de comun acord, să i le cedăm Ralucăi, ea putând, eventual, să le şi liciteze, dar în nume propriu”.

Potrivit casei de licitaţie, biroul actorului Radu Beligan, însoţit de un fotoliu tip Dantesca, din lemn masiv, a fost adjudecat pentru suma de 3.750 de euro, în Licitaţia „Viaţă de artist, inclusiv o selecţie din patrimoniul actorului Radu Beligan” organizată online, marţi seară.

19 recommended
64 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »