a

Spectacolul „Interzis sub 18 ani” va fi accesibil pentru persoanele cu deficienţe vizuale, la Teatrul Excelsior

- - 56- 204 vizualizari

Spectacolul „Interzis sub 18 ani”, de Mihaela Michailov, va putea fi urmărit într-o reprezentaţie specială, accesibiliă şi persoanelor cu deficienţe vizuale, vineri, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Excelsior.

Aceasta face parte din programul socio-umanitar „Şi noi vedem teatru”, pe care Teatrul Excelsior l-a demarat anul trecut cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Programul se derulează lunar şi are ca scop accesibilizarea spectacolelor aflate în repertoriul instituţiei adaptându-le orizontului de receptare specific persoanelor cu deficienţe de văz – o categorie de public care nu beneficiază de o ofertă culturală adecvată nevoilor sale.

Fiecare dintre spectacolele astfel accesibilizate începe cu un traseu ghidat, pe parcursul căruia publicul cu deficienţe vizuale are ocazia de a se familiariza cu elementele spaţiului de joc, descoperind totodată detalii definitorii pentru universul piesei cu ajutorul simţului tactil şi al explicaţiilor primite din partea personalului teatrului. Odată trasată această „hartă” imaginară, participanţii primesc câte o pereche de căşti prin intermediul cărora un narator descrie în timp real momentele desfăşurării scenice a poveştii, scrie News.ro

„Interzis sub 18 ani” este spectacolul unei confruntări-elastic. De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleşiţi la un moment dat de apăsarea propriilor lor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară şi hiper-implicare în viaţa copiilor. Copii căutându-şi bezmetic un sens şi părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele” îi încurcă pe toţi. Fiecare devine captiv într-un cerc de angoase apăsătoare”, este părerea autoarei piesei, Mihaela Michailov.

56 recommended
204 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »