Se numește Constantin Bosnîceanu și a absolvit prestigioasa universitate Harvard. S-a întors în România în urmă cu un an, când a pus pe picioare Upgrade Academy, o școală unde elevii români beneficiază de consiliere pentru a fi admiși la universitățile de top din afară.
Le spune elevilor săi și despre întoarcerea în România, care nu trebuie sa fie privită ca pe un eșec, ci dimpotrivă, un pas înainte. Cei şase tineri iau parte, mai precis, la o pregătire pentru admiterea la una dintre universităţile de top din străinătate. Cambridge, Harvard, Oxford şi alte universităţi asemănătoare declarate printre cele mai bune din lume sunt pe buzele lor atunci când îşi proiectează viitorul după liceu.
Sunt antrenaţi de tânărul de 26 de ani, absolvent „magna cum laudae“ al universităţii americane Harvard, care cunoaşte foarte bine ce paşi trebuie urmaţi pentru ca elevii să-şi atingă ţelul.
Cursul predat de Constantin – căruia toţi prietenii îi spun Tinu – nu e unul clasic, de şcoală, în care profesorul are locul lui la catedră şi elevii iau notiţe după dictare.
Discuţiile, purtate numai în limba engleză – un exerciţiu bun pentru îmbunătăţirea abilităţilor de limbă –, au un ton relaxat, de cafenea, care nu slăbeşte însă din seriozitatea arătată de fiecare cursant problemelor disputate la masă.
Una dintre temele din curs, de pildă, este o analiză pe seama unui articol din revista americană „The New Yorker“, în care era dezbătută o chestiune controversată la un moment dat în mediul academic din SUA: ar trebui sau nu ca matematica să fie studiată obligatoriu la şcoală?
Tinu Bosînceanu are 26 de ani şi a studiat matematica la universitatea Harvard din Massachusetts, SUA. Apoi, timp de trei ani, a fost asistent universitar pentru cursuri de matematică şi inginerie, iar o vreme a lucrat în domeniul financiar.
Banii nu l-au motivat suficient cât să rămână acolo. S-a întors în România la sfârşitul lui 2016 şi a fondat Upgrade Academy, un centru care-i pregăteşte pe liceenii români pentru universităţile străine. La început, Tinu a avut la pregătire trei liceeni. Toţi au intrat la universităţi de top dorite. Astăzi, împreună cu alţi mentori, absolvenţi ai unor universităţi de prestigiu, oferă consiliere pentru 50 de elevi.
Citește articolul integral pe Adevărul.ro