a

Ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu, la întoarcerea în ţară: „Sunt puţin obosit, zburăm de 16 ore şi n-am avut timp de recuperare”

- - 79- 175 vizualizari

Maratonistul Tiberiu Uşeriu a declarat, joi dimineaţă, la sosirea pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, unde a fost întâmpinat de sute de persoane, că printre cele mai grele momente din timpul ultramaratonului arctic a fost acela când i-a degerat un deget de la picior, dar a adăugat că era un lucru la care se aştepta.

„După trei zile de concurs, cam toate momentele devin grele, la un moment dat. (…) Nu mi-a fost uşor. La un moment dat, mi-a degerat un deget de la piciorul stâng, după care mi-am schimbat puţin mersul şi mi-am schimbat puţin toată cadenţa şi am început să am probleme la picioare, răni. Dar bineînţeles că ştiam ce mă aşteaptă, cumva am gestionat situaţia aşa cum am putut, până la finalul cursei”, a mărturisit Tiberiu Uşeriu.

El a mai spus că se simte obosit deşi, din punct de vedere fizic, este refăcut.

„Sunt puţin obosit, zburăm de 16 ore şi n-am avut timp de recuperare. Din punct de vedere fizic, m-am refăcut. Am stat pe antibiotice primele cinci zile, pentru că aveam ceva infecţii. (…) Cel mai rău am venit anul trecut, aveam mult mai multe degerături, mult mai multe răni. Din punct de vedere fizic, anul acesta sunt destul de bine”, a completat Uşeriu.

El a lăsat să se înţeleagă că, după ce a câştigat de trei ori competiţia, este posibil să nu mai participe la ea anul viitor şi să-şi găsească alte proiecte.

„Ce urmează, nu ştiu. Cred că în competiţia aceasta o să fac o pauză, dar nu zic sigur, pentru că nu se ştie. Dar va trebui să mai fac şi altceva. Asta o am de trei ori, cam ştiu ce e acolo, n-o să mai fie nou pentru anul viitor”, a menţionat Tiberiu Uşeriu.

Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, în vârstă de 44 ani, a reuşit să câştige, în urmă cu o săptămână, pentru a treia oară consecutiv din tot atâtea participări, maratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, având în vedere că se desfăşoară în zona Cercului Polar.

Cursa a debutat în data de 8 martie, iar Uşeriu a reuşit să o încheie după 7 zile şi aproximativ 5 ore.

Ca de fiecare dată, Tiberiu Uşeriu a trecut linia de start ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

Mai mult, organizatorii l-au întâmpinat pe Tiberiu Uşeriu în acordurile Imnului Naţional al României şi l-au îmbrăţişat şi felicitat.

Ediţia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversară, cea de-a zecea, astfel că organizatorii au decis să schimbe traseul şi să îl lungească cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri).

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat. La startul cursei, au fost înscrişi 23 de concurenţi care intenţionau să parcurgă întregul traseu, însă 16 dintre ei au abandonat pe parcurs. Printre aceştia s-au numărat şi ceilalţi trei români înscrişi în competiţie: Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu.

Tibi Uşeriu s-a impus ca lider al cursei încă din prima zi, astfel că la linia de sosire avea un avans de peste 80 kilometri faţă de următorul clasat, irlandezul Paul Deasy.

79 recommended
175 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »