Proiect dedicat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, menit să îi facă se simtă din nou liberi şi independenţi

- - 4- 48 vizualizari


Persoanele cu dizabilităţi locomotorii scapă de orice handicap atunci când urcă în caiac, pentru că pentru mânuirea lui nu este nevoie de picioare, ci doar de partea superioară a corpului.

Persoanele cu dizabilităţi tind să fie marginalizate, atât de către sistem, care nu le pune la dispoziţie toate facilităţile de care ar avea nevoie pentru a se adapta în societate, cât şi de către cei din jur, care nu sunt pregătiţi mereu să accepte că există şi oameni diferiţi.

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii sunt o categorie dezavantajată, fiindu-le greu să se adapteze în societate, prin lipsa infrastructurii speciale de care ar trebui să se bucure. Din această cauză ele sunt nevoite să îşi desfăşoare activitatea zilnică pe un areal restrâns, unde sunt în siguranţă, sau să depindă mereu de un însoţitor.

Cei de la Caiac Smile lansează un proiect inedit menit să redea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii libertatea şi sentimentul de independenţă, prin plimbări cu caiacul. Pentru angrenarea unui caiac pe apă este nevoie doar de mişcări ale bazinului şi ale părţii superioare a corpului, ceea ce este accesibil şi celor cu dizabilităţi locomotorii.

„Acest proiect social şi emoţional se adresează persoanelor care au dizabilităţi locomotorii, dar au aripi, visuri şi spiritul liber. Caiac SMile vine în întâmpinarea lor, punând la dispoziţie caiace, echipamente şi asistenţă permanentă pe apă, motivându-i cu implicare pentru a simţi adrenalina şi bucuria mişcării pe apă. Pentru înţelesul tuturor, menţionăm că sportul în caiac antrenează musculatura de la şolduri în sus, deci greutatea deplasării locomotorii nu va fi un impediment în acest tip de activitate sportivă.

Rugăm pe această cale, să ne daţi orice ajutor în a descoperi astfel de persoane dornice de mişcare, în a pune împreună cu Caiac SMile la dispoziţie toată logistica necesară aducerii lor în baza sportivă şi de ce nu, de implicare socială şi ca sponsori, pentru a susţine un proiect cu coordonate de adevărată valoare umană.

4 recommended
comments icon 0 comments
48 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !