a

Proiect dedicat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, menit să îi facă se simtă din nou liberi şi independenţi

- - 25- 102 vizualizari

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii scapă de orice handicap atunci când urcă în caiac, pentru că pentru mânuirea lui nu este nevoie de picioare, ci doar de partea superioară a corpului.

Persoanele cu dizabilităţi tind să fie marginalizate, atât de către sistem, care nu le pune la dispoziţie toate facilităţile de care ar avea nevoie pentru a se adapta în societate, cât şi de către cei din jur, care nu sunt pregătiţi mereu să accepte că există şi oameni diferiţi.

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii sunt o categorie dezavantajată, fiindu-le greu să se adapteze în societate, prin lipsa infrastructurii speciale de care ar trebui să se bucure. Din această cauză ele sunt nevoite să îşi desfăşoare activitatea zilnică pe un areal restrâns, unde sunt în siguranţă, sau să depindă mereu de un însoţitor.

Cei de la Caiac Smile lansează un proiect inedit menit să redea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii libertatea şi sentimentul de independenţă, prin plimbări cu caiacul. Pentru angrenarea unui caiac pe apă este nevoie doar de mişcări ale bazinului şi ale părţii superioare a corpului, ceea ce este accesibil şi celor cu dizabilităţi locomotorii.

„Acest proiect social şi emoţional se adresează persoanelor care au dizabilităţi locomotorii, dar au aripi, visuri şi spiritul liber. Caiac SMile vine în întâmpinarea lor, punând la dispoziţie caiace, echipamente şi asistenţă permanentă pe apă, motivându-i cu implicare pentru a simţi adrenalina şi bucuria mişcării pe apă. Pentru înţelesul tuturor, menţionăm că sportul în caiac antrenează musculatura de la şolduri în sus, deci greutatea deplasării locomotorii nu va fi un impediment în acest tip de activitate sportivă.

Rugăm pe această cale, să ne daţi orice ajutor în a descoperi astfel de persoane dornice de mişcare, în a pune împreună cu Caiac SMile la dispoziţie toată logistica necesară aducerii lor în baza sportivă şi de ce nu, de implicare socială şi ca sponsori, pentru a susţine un proiect cu coordonate de adevărată valoare umană.

25 recommended
102 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »