Programul Erasmus va avea o aplicaţie proprie pentru smartphone-uri

- - 44- 83 vizualizari


Erasmus, programul prin care peste nouă milioane de tineri au avut oportunitatea de pleca la studii în străinătate, beneficiază de acum înainte de o aplicaţie „specifică” pentru smartphone-uri, dedicată facilitării demersurilor administrative ale candidaţilor, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Această aplicaţie va permite studenţilor „să urmărească modul în care avansează diverse demersuri administrative, înainte, în timpul şi după sejurul lor în străinătate”, dar şi „să împărtăşească opinii şi să voteze pentru consiliile lor preferate, pentru a-i ajuta pe alţii să se integreze în populaţia locală”, a explicat executivul european într-un comunicat.

„Erasmus reprezintă un răspuns bun în faţa prostiei egoismelor naţionale şi în faţa replierii în sine”, a subliniat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia unei ceremonii organizate în hemiciclul Parlamentului din Strasbourg pentru a celebra împlinirea a 30 de ani de la debutul programului Erasmus — cu prezenţa simbolică a 33 de participanţi la acest program, câte unul din fiecare ţară participantă, scrie agerpres.

Erasmus este un program al Uniunii Europene (UE) ce are ca domenii prioritare educaţia şi formarea tinerilor. Erasmus oferă oportunitatea studenţilor din ţările UE (sau care au încheiat un parteneriat cu aceasta) să meargă să studieze într-o ţară din Europa printr-o bursă de mobilitate. Notele obţinute în cadrul unei Universităţi Erasmus sunt recunoscute de toate facultăţile înscrise în program.

Cheltuielile pe care un student le va avea în perioada de studiu sau plasament Erasmus+ depind în primul rând de nivelul de trai al ţării gazdă. Conform graficului de finanţare a granturilor, studenţii români primesc un ajutor considerabil din partea Comisiei Europene pentru acoperirea costurilor de trai în ţara în care aleg sa meargă. Bineînţeles, nu trebuie să se bazeze doar pe acel grant şi trebuie să ia în considerare şi faptul că uneori vor avea nevoie de sprijin financiar din partea familiei sau din alte surse.

44 recommended
comments icon 0 comments
83 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !