a

2 mai 2018 – Expoziția “Clădiri emblematice ale Capitalei – documente de arhivă”

- - 35- 135 vizualizari

 

Pe data de 2 mai 2018, Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic în colaborare cu Arhivele Naționale ale României, propune publicului larg o incursiune în timp, prin participarea la expoziția intitulată “Clădiri emblematice ale Capitalei – documente de arhivă”.

 

Cu o temă inspirată de celebrarea celor 100 de ani de la Marea Unire, expoziția este organizată în marja acțiunii de promovare turistică a orașului București, demarată de către Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în anul CENTENAR 2018.

 

Obiectivul acestei expoziții este acela de a readuce în conștiința publicului imagini de epocă elocvente ale unor clădiri importante din capitală, acte de fundație sau comemorative și documente oficiale relevante, marcând astfel un secol de istorie de la înfăptuirea României Mari.

 

Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 2 mai 2018, începând cu ora 14:00, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), Expo Flora, Pavilon A.

 

În sprijinul acestei inițiative, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va distribui în mediul online și pe canalele de comunicare din social media, materiale informative specifice, în direcția încurajării tuturor cetățenilor spre explorarea și prețuirea patrimoniului cultural al capitalei.

35 recommended
135 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »