Un elev din Constanța a fost medaliat cu aur la Olimpiada de fizică din Vietnam

- - 17- 89 vizualizari

Răzvan Ursu, un elev din Constanța, a reușit să obțină medalia de aur la olimpiada de fizică din Vietnam, unde au participat 185 de elevi din 25 de țări. Răzvan munceşte de opt ani de zile alaturi de profesorul sau îndrumător, cel care l-a iniţiat în lumea fizicii. Olimpiada asiatică a fost ultima competiţie la care a participat în calitate de elev.

Răzvan Ursu, elev: Competiția a fost grea. Au fost concurenți redutabili şi subiectele au fost pe măsură, destul de dificile. Dar, pe lângă concursul în sine, am avut ocazia să intracționez cu acești tineri talentați, să stabilesc prietenii foarte valoroase.

La competiţia din Hanoi au participat 25 de ţări şi 185 de elevi. România a fost singura ţară din afara Asiei care este invitată, de câţiva ani, să participe la această olimpiadă.

Răzvan Ursu, elev: Competiția a constat din două probe, fiecare de câte cinci ore, o probă experimentală și o probă teoretică, scrie Digi24.

Colegii lui Răzvan sunt cât se poate de mândri.

„A fost şi este mereu un model pentru mine, pentru rezultatele pe care le-a obţinut până acum.”

„L-am văzut mereu foarte perseverent. Nu se lasă niciodată bătut.”

Felicia Ursu, mama elevului: „În perioadele în care se pregătește pentru olimpiadă, într-adevăr, depune o muncă mai… pe parcursul a mai multor ore. În rest lucrează, lucrează constant.”

Ion Băraru, profesor îndrumător: „Consider că și pentru mine este o încheiere de carieră profesională deosebită. Cred că toți profesorii din lume și-ar dori să își încheie cariera cu o medalie de aur a unui elev.”

Povestea de succes a lui Răzvan a început cu participarea la un concurs organizat de NASA, în clasa a cincea. De atunci, a mers în fiecare an la concursuri şi olimpiade de fizică. Mai departe, tânărul va urma cursurile unei universităţi din Germania, în domeniul ingineriei electrice şi al tehnologiei informaţiei.

17 recommended
comments icon 0 comments
89 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei