Românca Roxana Mărăcineanu a fost numită ministrul Sportului în Franța

- - 12- 207 vizualizari

Fosta înotătoare Roxana Mărăcineanu a fost numită, marți, de președintele francez Emmanuel Macron, în fruntea sportului din Hexagon.

Roxana Mărăcineanu, care are cetățenie dublă, română și franceză, o va înlocui pe Laura Flessel, o fostă campioană olimpică la scrimă, care a demisionat din motive personale, după un mandat de un an și 4 luni.

Născută la București în 1975, ea a emigrat în Franța în 1984 și în 1998 a devenit prima înotătoare care cucerește un titlu mondial pentru fracezi.

La Jocurile Olimpice de la Sydney, în anul 2000, a câștigat medalia de argint la proba de 200 de metri spate, unde a fost depășită de românca Diana Mocanu.

S-a retras din activitatea sportivă în 2004, a fost consultant la mai multe televiziuni și a intrat în politică, ajungând consilier regional în Ile de France, în zona Parisului.

Roxana Mărăcineanu va avea o misiune grea ca ministru al sportului, domeniu al cărui buget a fost scăzut anul trecut cu 7%.

Deasemenea, ea va trebui să înceapă pregătirea Franței pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, la Paris.

12 recommended
comments icon 0 comments
207 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !