a

Românca Roxana Mărăcineanu a fost numită ministrul Sportului în Franța

- - 39- 359 vizualizari

Fosta înotătoare Roxana Mărăcineanu a fost numită, marți, de președintele francez Emmanuel Macron, în fruntea sportului din Hexagon.

Roxana Mărăcineanu, care are cetățenie dublă, română și franceză, o va înlocui pe Laura Flessel, o fostă campioană olimpică la scrimă, care a demisionat din motive personale, după un mandat de un an și 4 luni.

Născută la București în 1975, ea a emigrat în Franța în 1984 și în 1998 a devenit prima înotătoare care cucerește un titlu mondial pentru fracezi.

La Jocurile Olimpice de la Sydney, în anul 2000, a câștigat medalia de argint la proba de 200 de metri spate, unde a fost depășită de românca Diana Mocanu.

S-a retras din activitatea sportivă în 2004, a fost consultant la mai multe televiziuni și a intrat în politică, ajungând consilier regional în Ile de France, în zona Parisului.

Roxana Mărăcineanu va avea o misiune grea ca ministru al sportului, domeniu al cărui buget a fost scăzut anul trecut cu 7%.

Deasemenea, ea va trebui să înceapă pregătirea Franței pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, la Paris.

39 recommended
359 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »