Răzvan Vârtan a obținut media zece la Bacalaureat: ”Examenul a venit ca o trecere în revistă a cunoștințelor acumulate!”

- - 12 vizualizari

Răzvan Vârtan, absolvent al Liceului de Informatică ”Traian Lalescu” din Hunedoara este unul dintre cei 177 de elevi din țară care au reușit să obțină media zece la Bacalaureat. Tânărul a declarat, însă, că își va continua studiile în România, spre surprinderea multora, el dezvăluind că va studia fizica.

În cadrul unui interviu pentru Agerpres, Răzvan a mărturisit că a studiat constant în toţi cei patru ani de liceu, astfel că Bacalaureatul a venit „ca o trecere în revistă” a cunoştinţelor acumulate.

„Nu pot să spun că am tras tare în clasa a XII-a sau că nu am mai avut timp de altceva. Cred că m-am pregătit în toţi cei patru ani de liceu, încercând să învăţ constant. Bac-ul a venit ca o trecere în revistă a unor lucruri învăţate pe parcurs„, a afirmat Răzvan.

Membru al echipei de robotică RobotX de la liceul pe care l-a absolvit, Răzvan Vârtan a reuşit să cucerească, anul trecut, împreună cu colegii săi, medaliile de aur la concursul mondial de robotică din Mexic.

„RobotX m-a format, în primul rând, ca om. Am învăţat să lucrez într-un colectiv de oameni pasionaţi şi să muncesc mult pentru un scop important. Tot acolo am învăţat să reacţionez la stres sau presiune şi aşa am reuşit să fiu relaxat şi când a venit vorba de Bac”, a apreciat tânărul din Hunedoara, potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Răzvan doreşte să facă muncă de cercetare în domeniul fizicii, la o companie sau la o universitate.

Pentru studiile universitare de licenţă se va îndrepta spre Bucureşti, urmând ca pentru masterat să aleagă o experienţă în străinătate.

„Am ales să rămân în ţară pentru primul an şi probabil pentru nivelul de licenţă din mai multe motive, atât financiare, cât şi personale, deoarece îmi era destul de greu să plec în afară, anul acesta. Pentru master şi doctorat îmi doresc o experienţă în afară, dar nu vreau să rămân acolo„, a menţionat Răzvan.

În ceea ce privește viitorul României, tânărul de media 10 se declară optimist, dar, aşa cum spune, nu se aşteaptă „la o schimbare radicală”.

„Când vine vorba de România sunt optimist, chiar cred că putem progresa şi cred că în cinci ani lucrurile se vor îmbunătăţi din mai multe puncte de vedere. Totuşi, nu mă aştept la o schimbare radicală. Important este să fim cât mai mulţi oameni buni, care să ne dorim progresul şi să fim dispuşi să muncim pentru asta. Şi ar trebui să găsim un mod de a atrage înapoi profesioniştii, care acum sunt nevoiţi să lucreze în afară„, a conchis Răzvan Vîrtan.

La nivel național, în 2019, 177 de elevi au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat cu media 10.

comments icon 0 comments
12 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Cât câștigă un bucătar?Povestea lui Chef Olando Zaharia, puștiul sărac ajuns bucătarul lui Băsescu și mai apoi inițiator al primelor cantine á la carte din București

-

Orlando Zaharia a stat în bucătărie de când se știe, prima dată la bunici, unde era nevoit să-și gătească atunci când bătrânii plecau la câmp, iar mai apoi când părinții l-au trimis la liceul de specialitate ca să aibă o meserie. Dacă la început a fost ajutor ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Păltineanu, primul român care a traversat continentele pe bicicletă, a primit titlul ”European Adventurer of the Year 2018”: ”Mă obligă să inspir prin poveștile mele!”

-

  Radu Păltineanu este primul român care a traversat continentele pe bicicletă, din Alaska -SUA până în Ţara de Foc – Argentina, după ce a pedalat peste 34.500 de kilometri într-o expediţie care a durat peste 3 ani, iar marți acesta a fost recompens... Mai mult »