Adelina Toncean, îngerul copiilor abandonați în spitale! Cum a ajuns să înființeze Blondie, pentru ca nimeni să nu mai moară de „boala copilului abandonat”

- - 7 vizualizari

Adelina Toncean este, fără îndoială, un exemplu pentru români. Pe când avea doar 25 de ani, ea l-a adoptat pe Cristi, un băiețel în vârstă de trei ani, care suferea de o boală incurabilă. A știut din primul moment că va fi copilul ei și și-a dedicat timpul îngrijirii lui. Nu a reușit să-l salveze, dar a reușit să depășească momentul dificil, întrucât două săptămâni mai târziu a adoptat un alt copil, la fel de bolnav, iar de curând a înființat Blondie – asociație care poartă numele de alint al lui Cristi și se luptă să ducă mai departe visul lui: acela ca nimeni să nu mai moară de „boala copilului abandonat”: „El a murit și mi-a lăsat misiunea asta de a face ceva pentru alți copii ca el”.

Adelina Toncean a vorbit, în cadrul unui interviu pentru HotNews, despre cum a ajuns să renunțe la pasiunea pentru jurnalism social și mai apoi la jobul de corporație pentru a-și dedica timpul îngrijirii copiilor abandonați în spitale.

„Blondie este visul meu demult, de când un copil născut cu o problemă gravă a intrat în viața mea și mi-a devenit copil, dar pentru că diagnosticul s-a făcut prea târziu, a murit și mi-a lăsat misiunea asta de a face ceva pentru alți copii ca el. Nu i-am spus Cristi sau Copiii bolnavi abandonați. Blondie înseamnă și alintul ăla, iubirea aia pe care o primești indiferent cât de bolnav ești. Indiferent că viața îți este anunțată lungă sau scurtă, meriți să fii Blondie – să fii alintat, să fii iubit, să fii luminos. Și să dai voie până la urmă și părții ăsteia să se vindece, pentru că iubirea chiar vindecă. Asta înseamnă Blondie, că indiferent de cum arată viața într-un anumit moment, e despre iubire.”, a mărturisit Adelina Toncean, potrivit sursei citate.

Adelina Toncean este mama a doi copii bolnavi abandonați în spital, pe care i-a înfiat: Cristi, care ar fi împlinit anul acesta 18 ani, a murit acum patru ani. Andrei are cinci ani și este un „miracol medical” – este perfect sănătos după ce a fost diagnosticat cu aceeași boală ca și Cristi și i s-au dat puține șanse de supraviețuire.

Cristi și Andrei s-au născut cu transpoziție de vase mari – o malformație gravă a inimii, care se poate corecta doar dacă este operată în primele săptămâni de viață. Cei doi băieți nu s-au întâlnit niciodată – Adelina l-a cunoscut pe Andrei la două săptămâni după ce îl pierduse pe Cristi.

În urmă cu patru ani, însă, când l-a pierdut pe cristi, Adelina a renunțat la jobul din corporație și și-a dedicat timpul și energia copiilor bolnavi abandonați în spitale, cu toate că nu făcuse niciodată volunariat. A făcut asta timp de câțiva ani, ca voluntar la Inima Copiilor.

Ulterior, însă, ea a înființat Blondie, o asociație care va lupta să ajute copiii bolnavi abandonați în spitale. Asta pentru că „Cristi a murit de boala copilului abandonat.”

Citește continuarea articolului, aici!

comments icon 0 comments
7 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Un român de 52 de ani a doborât recordul național al Cehiei, după ce a alergat 370 de kilometri: ”Ultimii metri i-am făcut în lacrimi, cu steagul României de gât”

-

Un român în vârstă de 52 de ani, din Vâlcea, a doborât un record absolut, după ce a reușit să alerge în doar 48 de ore, mai bine de 370 de kilometri, în cadrul unui concurs ce s-a desfășurat în localitatea Kladno, Cehia. Ultramaratonistul Daniel Truşcă este un... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Robert Stredie, tânărul care conduce Liga Studenților Români din Străinătate la 21 de ani: ”Majoritatea tinerilor care se întorc în România nu regretă decizia!”

-

Robert Stredie are doar 21 de ani și a reușit să se facă remarcat până la această vârstă, grație numeroaselor acțiuni de voluntariat în care s-a implicat și care i-au adus numirea ca președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate. Curajos și dornic să ... Mai mult »