a

Un club din Baia Mare a obținut nouă medalii la Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju-Koreea 2019

- - 32- 17 vizualizari

Ştefan Ioan Gherghel, Alex Coci, Octavian Stoica, Istvan Hitter şi Delia Ana Kovacs, care fac parte din echipa Gold Stars Baia Mare, au scris istorie la Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju-Koreea 2019, unde au obținut nu mai puțin de nouă medalii. Mai mult de atât, băimărenii au reuşit să se facă remarcați, obţinând prima medalie pentru România cucerită pe un traseu de trei kilometri.

Delia Ana Kovacs a participat la categoria 40-44 de ani şi a reuşit să aducă României prima medalie la Mondiale cucerită la 3 kilometri, open water, locul IV. La aceeaşi competiţiei, partea feminină a echipei a mai cucerit la probele desfăşurate în bazinul acoperit locul V la 400 mixt, locul VII la 50 m spate, locul IX la 100 m spate, la 200 m spate şi la 200 m mixt.

În cadrul competiţiei desfăşurate în Koreea, Ştefan Ioan Gherghel, înotător la categoria 40-44 ani şi-a apărat titlul de campion mondial în proba de 100 m fluture. În ultima zi a concursului, de ziua sa de naştere a devenit şi vicecampion mondial în proba de 50 m spate, demonstrând că încă mai are de arătat multe în lumea înotului la cel mai înalt nivel. Acesta a mai obţinut locul III la 50 m fluture, locul III la 100 m spate şi locul IV la 100m liber.

Pe podiumul Campionatului Mondial a urcat şi Alexandru Coci, la categoria 30-34 de ani. Acesta a obţinut locul II la 50 m fluture, dar şi la proba de 100 m liber. Reprezentanţii Clubului Gold Stars Baia Mare au arătat că înotătorul s-a accidentat la mâna dreaptă după prima zi de concurs, astfel că a luat decizia de a mai înota şi în proba de 50 m fluture. Însă, din cauza durerilor, braţul a fost imobilizat iar medicii au decis că are nevoie de repaus total pentru o perioadă de două săptămâni, potrivit Adevărul.

”Concursul a fost extraordinar. Organizarea de excepţie iar sportivii au demonstrat încă o dată că sunt bine pregătiţi si gata să facă faţă oricărei provocări. Clubul băimărean a cucerit cel mai mare număr de medalii – 9, dintre toate cluburile din România. Mulţumim tuturor celor care au fost, sunt şi vor fi alături de noi. Tuturor celor care înţeleg că sportul este viaţa noastră, celor care au făcut, fac şi vor face parte din Clubul Gold Stars Baia Mare”, a arătat Delia Ana Kovacs, vicepreşedintele Clubului Gold Stars Baia Mare.

De asemenea, din lotul clubului din Baia Mare au mai făcut parte şi Sorin Octavian Stoica, participant la categoria 35-39 de ani, dar şi Hitter Istvan, ambii aflaţi la prima participare.

32 recommended
17 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »