a

O româncă s-a îndrăgostit iremediabil de Coreea de Sud, dar rămâne fascinată de România: „Oamenii sunt din ce în ce mai atenți și mai conectați!”

- - 35- 198 vizualizari

Silvia Pencu este o româncă îndrăgostită de Coreea de Sud. A ajuns la Seul în urmă cu cinci ani și de atunci nu a mai putut să plece. Este un oraș despre care spune că nu doarme niciodată, cu trafic intens și oameni care muncesc foarte mult, însă toate aceste lucruri o fascinează.

Silvia Pencu a ajuns la Seul în urmă cu cinci ani, cu o bursă de studii.A lucrat la doua televiziuni din Seul și a făcut mult voluntariat. Acum, ea a vorbit despre cum este viața acolo, dar și cum regăsește România, de fiecare dată când vine în țară

Silvia Pencu se întoarce periodic în țară și crede că românii sunt de la an la an, tot mai schimbați. ”Oamenii au devenit mai atenți la imaginea lor și sunt mult mai conectați la tot ce ține de social-media. În metrou, nu mai văd oameni care să vorbească între ei sau să citeacă mai mult, așa cum îi vedeam în anii trecuți. În Coreea, nu există persoană care să nu fie cu telefonul în mână, indiferent unde se află. Au apărut inclusiv semne pe stradă, să nu te uiți pe telefonul mobil atunci când traversezi.”, a spus ea, potrivit HotNews.

Silvia Pencu recunoaște că adaptarea la stilul de viață corean nu a fost simplă. ”Trebuie să fii oarecum parte din comunitate, pentru că acolo este foarte înrădăcinată ideea de colectivitate. La început, când am ajuns în Coreea, mi-a fost greu să ies afară din casă, singură: nu știam foarte bine coreeană și îmi era teamă să nu mă pierd ori să nu pot să spun ce vreau. Coreenii nu prea vorbesc limba engleză. M-a șocat rapiditatea cu care se petrece totul. De la mijloacele de transport, unde lucrurile sunt foarte bine organizate până la modul lor de viață, derulat ”pe repede înainte”.

De exemplu, dacă te dai jos dintr-un taxi și ai mai multe bagaje cu care te descurci mai greu, în mod sigur șoferul o să se enerveze, pentru că acolo totul merge repede și oamenii nu au răbdare. Inconștient, am început să o dezvolt și eu, din păcate…Totuși, privind partea bună a lucrurilor, coreenii construiesc foarte multe clădiri într-un timp record. Indiferent de oră, magazinele sunt deschise 24 de ore și asta pentru că sud-coreenii muncest foarte mult. Sunt mulți oameni care termină lucru la două dimineața, apoi se mai duc și să bea ceva împreună cu prietenii. Seul este un oraș care se schimbă foarte repede, mi se întâmplă să cumpăr ceva de la un magazin și să revin peste un timp, dar să nu îl mai găsesc. Între timp, în locul lui a apărut altceva”.

Află-i întreaga poveste de viață, aici.

35 recommended
198 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »