a

A plecat la New York cu 50$ în buzunar, acum are în subordine 600 de angajați: ”Am învățat că totul depinde de atitudinea pe care o ai!”

- - 23- 95 vizualizari

Octavia Mărginean-Tahiroglu, o femeie în vârstă de 40 de ani, a plecat în Statele Unite ale Americii cu doar 50 de dolari în buzunar, pe când avea doar 19 ani. A plecat să aibă grijă de copii, iar acum, după multă muncă, ea a ajuns să conducă un hotel de lux în New York.

S-a înarmat cu mult optimism și dorință de muncă, așa că a experimentat orice. Octavia a fost la început dădacă, apoi a lustruit argintărie la un restaurant, iar ulterior a fost barmaniță și hostess. Tot timpul a știut, însă, că poate mai mult și a muncit în această direcție.

„După primul an, am muncit între 10 şi 12 ore pe zi, minimum. Alergam de la o slujbă la alta pentru a face faţă cheltuielilor de zi cu zi. Dar am fost binecuvântată cu oameni în jurul meu care au fost deosebiţi în mii de feluri şi am primit foarte mult sprijin de la cei pentru care am muncit, precum şi din partea celor pe care i-am cunoscut în primul an în Statele Unite“, spune clujeanca, potrivit adevarul.ro.

Ulterior, viața ei s-a schimbat. A ajuns manager de recepţie, directoare de operaţiuni hoteliere, manager de venituri, general manager la hotel. Dar a găsit şi timp pentru a-şi completa studiile pe care le începuse la Cluj.

”Am învăţat în State că totul depinde de atitudinea fiecărui om în parte. Iar eu am ales de cele mai multe ori să fiu pozitivă şi să mă bucur din plin de ce am şi nu să mă consum încontinuu pentru ceea ce nu am“, a mai spus Octavia.

Octavia a ajuns să fie parte din comitetul executiv al unuia dintre cele mai luxoase hoteluri aparţinând companiei Marriott din SUA. Acum e hotel manager la St. Regis, un hotel de cinci stele înfiinţat în 1904. Are 300 de camere şi peste 600 de angajaţi. De altfel, Octavia e prima femeie cu o funcţie atât de importantă din istoria hotelului.

23 recommended
95 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »