a

O elevă româncă a câştigat locul întâi la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

- - 39- 138 vizualizari

O elevă în clasa a XI-a a câștigat locul întâi la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2020). Evenimentul trebuia să aibă loc în localitatea Egmond aan Zee, Olanda, însă a fost găzduit online, din cauza pandemiei de coronavirus.

În cadrul acestei competiții, România a fost reprezentată de patru eleve: Amina Abu Shanab şi colega ei Diana Ţolu, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Alexandra Timofte de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi respectiv Lucia Rîşnoveanu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa.

Toate reprezentantele României au câştigat medalii la această competiţie. Cu un total de 39 de puncte obţinute în cele trei zile de competiţie, Amina Abu Shanab s-a plasat pe primul loc şi a obţinut medalia de aur a Olimpiadei. Alexandra Timofte a câştigat la rândul său medalia de aur cu 29 de puncte obţinute la cele 6 probe ale competiţiei. Diana Ţolu a obţinut o medalie de argint, cu 23 de puncte, iar Lucia Rîşnoveanu a câştigat o medalie de bronz cu un total de 17 puncte.Conform regulilor concursului, de la 26 de puncte în sus participantele sunt recompensate cu o medalie de aur, în intervalul 18 – 25 de puncte se acordă o medalie de argint, 11 – 17 puncte pentru medalia de bronz, iar concurentele care au rezolvat perfect una dintre cele 6 probleme, obţinând punctaj maxim (7 puncte), au primit câte o menţiune, chiar dacă nu au obţinut punctajul total necesar pentru medalii.

În ceea ce priveşte clasamentul general pe ţări, România s-a plasat pe locul trei, cu 108 puncte. Primele două locuri au fost ocupate de Rusia (128 de puncte) şi Serbia (118 puncte). Punctajul total a fost calculat prin adunarea punctelor obţinute de fiecare reprezentantă a unei ţări.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete din 2020 (EGMO 2020) s-a desfăşurat în perioada 14 – 21 aprilie. Prima ediţie a avut loc în 2012, iar în 2016 s-a desfăşurat la Buşteni în România.

39 recommended
138 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »