a

Un student român vrea să schimbe România prin tehnologie: ”Este o țară frumoasă, se fac proiecte pe măsură și vreau să contribui la dezvoltarea ei!”

- - 129- 137 vizualizari

Ilie Andrei-Leonard, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, a reușit să dezvolte aplicații ce vin în sprijinul comunităților locale sau nu, grație imaginației bogate pe care o are, dar și skill-urilor pe care le-a dobândit pe parcursul timpului.

Recent, Ilie Andrei-Leonard a dezvoltat o aplicație pentru persoanele care muncesc cu ziua, aplicație care vine atât în sprijinul celor fără job, dar și în ajutorul angajatorilor. Un alt proiect extrem de important, dezvoltat în parteneriat cu Mihail Feraru, student la Universitatea din Bucuresti, este Harta Producătorilor Locali Români. Este vorba despre o platformă ce conține o bază de date ale producătorilor prezentate sub forma unei hărți interactive din mai multe domenii de activitate. Lista conține nu mai puțin de 530 de producători

Întrebat cum i-a venit ideea, el a mărturisit că și-a dorit ca și-a dorit să vină în ajutorul tinerilor care își caută joburi sezoniere.

”eZilier este o platformă care îmi doresc să devină cât mai cunoscută pentru că are potențial. În contextul pandemiei, a verii (cules, restaurante și cafenele supra-încărcate de clienți și personal redus), mi-am dat seama că elevilor peste 16 ani, studenți și cei care au fost dați afară sau nu au un loc de muncă stabil, le este foarte greu să găsească job-uri ziliere. eZilier este gratuită și este foarte intuitivă, conține atât lista cu job-uri, dar și o hartă cu job-uri, pentru a vedea job-urile din apropierea ta, și se pot filtra job-urile după multe criterii. Invităm toți patronii să posteze gratuit anunțuri pentru job-uri ziliere, și îi invităm în zona de blog a platformei unde se află detalii despre partea legală a zilierilor. DA, este legal să angajezi ZILIERI. În fiecare cont de eZilier, se pot regăsi statistici complexe despre job-urile postate (vizite, de unde au fost făcute vizitele etc).”, a povestit el, potrivit replicaonline.ro.

În ceea ce privește reușita luji, el susține că a fost pasionat de tehnologie de foarte mult timp.

”În functie de complexitatea aplicației, poți dezvolta o aplicație de la 0 sau poți folosi anumite „framework-uri”, care îți ușurează munca și te ajută cu dezvoltarea aplicației. Dețin o firmă de dezvoltare software și marketing în mediul online, pe care o am de un an și cu care am strâns un portofoliu bogat de clienți cărora le-am realizat website-uri, magazine online, promovare în mediul online, grafică și așa mai departe. Aceste skill-uri le-am dobândit prin muncă, încă din clasa a 9-a când am participat prima dată la olimpiada de TIC, dar nu am trecut de etapa județeana, însă din a 10-a până în a 12-a am fost la națională și am luat mereu cel puțin o medalie. Prima aplicație dezvoltată a fost BACde10, care în momentul de față are 90.000 de descărcări, în 2 ani, și 15.000 de dispozitive active (în condițiile în care a trecut bac-ul), conceptul ei este unic în România și de aceea are un succes mare, este OFFLINE, o descarci apoi accesezi materialele, de oriunde, fără internet, fără reclame. Anul școlar care urmează am un plan de dezvoltare pentru BACde10 care o va aduce la un alt nivel.”, a mai povestit el.

În ceea ce privește planurile sale, el susține că vrea să rămână în România.

”Chiar dacă foarte multă lume zicea înainte să intru la facultate, că la Automatică nu ai timp să faci nimic pe lângă, am demonstrat contrariul. Am trecut cu bine de primul an și sunt convins că voi reuși să termin cu brio și să las o amprentă în acea facultate prin proiectele mele pe care le voi demara de-a lungul facultății și după. Îmi doresc să fac și un master, iar dacă timpul îmi permite, chiar și un doctorat. De ce nu? România este o țară frumoasă, în care se fac proiecte pe măsură, însă este loc și de mai bine. Aștept să fac 21 de ani, să pot candida pe un post de consilier local în orașul meu natal, pentru a încerca să fac o schimbare și să am un aport în dezvoltarea localității. Am o imaginație foarte bogată și idei de dezvoltare, care se pot face cu bani puțini. Da, vreau să rămân în România!”, a mai precizat el.

129 recommended
137 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »