„Sunt o fire calmă, cerebrală, cu frică de Dumnezu, nu îmi place să ies în evidență în viața de zi cu zi, doar pe scenă. Sunt un tip perfecționist, care aproape niciodată nu este mulțumit de ceea ce realizează, știind și simțind că se poate mai bine.”, dezvăluie despre cine este el, cel care a câștigat simpatia unui public imens sezonul trecut la emisiunea de vineri seara, Vocea României, cunoscută de fiecare dintre noi.
Bogdan Ioan este un tânăr simpatic, carismatic, talentat, cu un bun simț de remarcat și o educație fină ce provine din Constanța, dar care a ales să studieze în Iași arhitectura. În vremea studenției, a cochetat cu muzica alături de trupa Opis. Acum, doar la un click distanță pe canalul Youtube al The Voice Global, aflăm că audiția sa de la Vocea României a fost clasată pe locul 4 în topul celor din 2018 al emisiunii de talente care se difuzează în mai multe țări.
Vocea României a început în această toamnă cu frumoase voci care încântă telespectatorii din spatele ecranelor, dar una a fost remarcată și anul trecut, cea a lui Bogdan Ioan, care a interpretat o piesă specială pentru mulți dintre noi, Earth Song. Mare fan al lui Michael Jackson, deși de profesie este arhitect, a bucurat cu timbrul său special suflete și a adus emoții familiei, apropiaților și nu doar.
Astăzi, pe Viitorul României, vorbim cu el despre noi proiecte și viziuni. Am împărtășit câteva schimburi de idei, l-am tras de limbă și am aflat mai multe detalii despre cel care ne-a bucurat inima sezonul trecut.
Am descoperit că nu a fost doar un simplu concurent care s-a implicat fizic, ci și emoțional, un om foarte dedicat, care muncește pentru ca visele lui să nu fie lăsate în așteptare, chiar el declarând că își dorește enorm să intre în industria muzicală din România, drept urmare drumul lui deja se conturează. Știe să își folosească armele, iar cea mai puternică armă a sa este purul talent, care se pare că este incontestabil, inclusiv cunoscuții jurați (Smiley, Andra, Tudor Chirilă, Irina Rimes) au mărturisit în acel moment că este o senzație, iar cuvintele mele sunt insignifiante pe lângă ce trezește Bogdan în trupul nostru. Este conștient că orice diamant ca să strălucească are nevoie să fie șlefuit, de aceea nu se oprește din a se perfecționa, talentul îmbinat cu o muncă continuă fiind deviza lui. Bogdan a cochetat cu muzica pe vremea anilor de studenție, s-a bucurat odată cu ea. Datorită orizontului larg de oameni care îl susține, crede și mai mult în el, mai ales că nu a studiat pe domeniu, alegându-și altă direcție, profesional vorbind. Acum, impulsionat fiind de premiul câștigat, se ocupă doar de ce i-a dictat inima, și anume muzica.
Când mi s-a cerut să cânt a doua oară, am avut cel mai mare moment al meu de satisfacție. Anii de muncă și pasiunea mea pentru Michael Jackson au avut o finalitate, sunt propriile declarații ale lui Bogdan.
A vrut o șansă, a avut o ocazie și a dorit o schimbare, astfel a ales Vocea României.
Există câteva lucruri care contează pentru un om: să facă ceea ce iubește, să muncească pentru a obține și să creadă că oricine poate mai mult și mai mult și că nu le deține pe toate. Niciun om nu va reuși fără să treacă peste tot felul de încercări și fără să muncească în direcția propusă, ci doar să aștepte să se întâmple vreo minune. În acest segment îl pot încadra și pe invitatul meu, cel care ne face în rândurile de mai jos mărturisiri despre cine a fost, este și va fi mereu omul Bogdan Ioan.
Ce întâmplare frumoasă te-a adus la Vocea României? Care a fost motivația ta?
De patru ani aveam în minte să particip la acest concurs, dar faptul că eram încă la Facultatea de Arhitectură nu îmi permitea ca timp. În februarie, am terminat facultatea și mi-am zis că acum este momentul să încerc și experiența Vocea României și se pare că a fost un moment inspirat de a face acest pas.
Familia și apropiații ce au exclamat după ce au văzut reacțiile juraților? Cât de mult te susțin?
Familia mi-a fost mereu alături și țin să le mulțumesc pentru toate eforturile depuse și pentru sprijinul lor. Sincer, nici ei nu se așteptau la un asemenea impact mediatic, cum nici eu nu credeam. Și familia și anumiți prieteni care au fost cu mine la tv sunt recunoscuți de foarte multă lume și îi felicită pentru momentul meu de la audiții.
Cert e faptul că ai o pasiune față de muzică și că talentul îl deții după cum am afirmat și noi, cei din fața televizoarelor. Participarea la emisiune crezi că este calea care mijlocește drumul tău spre a ți se împlini visul?
Cea mai mare pasiune a mea este și va fi muzica. Nu aș obosi niciodată făcând muzică. Cel mai mare vis de al meu este să fac muzică și să am o carieră în muzică, măcar pe plan național, să pot susține concerte pe scenele mari și lumea să plece de la ele cu o emoție în suflet, să îi facă să uite de probleme și griji, măcar pentru o oră. Vocea României este cel mai bun mod de a te face cunoscut. Este o scurtătură, cred, pentru îndeplinirea visului tău.
Tu esti o inspirație pentru noi, dar spune-ne care a fost mesajul care te-a inspirat și care te-a impresionat cel mai mult pe tine, primit de la cunoscuți și nu doar.
În urma audiției de la Vocea României, foarte multă lume, și din țară și din alte țări, mi-a scris. Cred că am primit mii de mesaje și chiar am stat să le răspund tuturor. Mi s-a părut de bun simț să fac acest lucru, să le arăt oamenilor că apreciez faptul că mă susțin. Foarte mulți mi-au mulțumit pentru emoția pe care le-am transmis-o, dar cel mai emoționant mesaj pe care l-am citit si care m-a facut să lăcrimez a fost de la un băiat, care îmi povestea că trece printr-o perioadă grea a vieții, având depresii și că eu am reușit, prin momentul creat, să îi aduc o bucurie în suflet după foarte mult timp. Este incredibil ce poate face un moment artistic. S-a dovedit iar că un moment artistic poate să unească oameni.
Pe lângă talent, ce crezi că e imperios necesar să mai dețină cineva pentru a se numi artist?
Pentru a te numi artist, trebuie să exprimi emoție. Că este vorba de pictură, de muzica, de dans etc., toate aceste ramuri artistice exprimă ceva. Pentru a reuși să ajungi la un nivel ridicat, însă, îți trebuie multă ambiție, determinare și multă muncă. Talentul nu este suficient. Eu mereu spun despre mine că cel mai important talent pe care îl am este disponibilitatea față de muncă.
De câte ori ai visat că traseul pe care îl vei urma ar fi unul artistic, având în vedere studiile terminate? Ești convins acum că vei urma cariera de artist?
Eu am cochetat cu partea artistică de la 16 ani. Am practicat dans sportiv de la 6 ani până la 16-17 ani, am facut și pian vreo 4 ani și în tot acest timp am făcut un liceu cu profil matematică-informatică. Din perioada liceului visam să ajung artist, să cânt pe marile scene, dar cred că Dumnezeu știe mai bine când este momentul fiecăruia dintre noi, iar în cazul meu toate s-au întamplat la momentul oportun.
În anii copilăriei și ai adolescenței, cu toții cochetăm în aspirațiile noastre cu diverse meserii. Tu la ce te gândeai că ți s-ar potrivi pe vremea aceea?
Țin minte și acum o discuție între mine și tatăl meu , prin clasa a X-a , despre ce aș vrea să fac în viață. Ambii părinți fiind ingineri, mi-au sugerat să o iau pe același drum, dar deși am facut un liceu cu profil real, nu mi-a plăcut niciodată matematica. Geometria în spațiu mi-a placut foarte mult și așa cred că m-am orientat spre arhitectura. Muzica, însă, este peste arhitectură ca pasiune.
Vedetele cu greutate sunt mult mai cool și mai apreciate decât cele la început de drum? Ce crezi despre asta?
Nu imi place termenul “vedetă”. Cred că un artist la început de drum poate fi apreciat la fel ca un artist consacrat. Depinde foarte mult de impactul pe care îl ai asupra oamenilor. Poate apărea un artist necunoscut, cu o piesă și cu un mesaj atât de puternic, încât din momentul acela devine consacrat.
Am fost la câteva evenimente de ale tale împreună cu trupa cu care ai colaborat. Care a fost cea mai frumoasă amintire a ta?
Am colaborat cu cei de la Opis Band timp de 3 ani și le mulțumesc pentru această perioadă petrecută împreună. Cele mai frumoase amintiri au fost legate de cele 2 concerte tribut Michael Jackson din Iași. A fost multă muncă la mijloc , dar au fost și momente amuzante în această călătorie.
În Iași am trăit cele mai frumoase momente din perioada studenției. Pot spune că este a doua mea casă. Cum îmi spunea cineva, sunt ieșean cu buletin de Constanța. Am primit multe mesaje frumoase din partea multor prieteni din Iași și nu numai. Le mulțumesc pentru susținerea lor , iar Iașului îi spun atât: Mereu vei avea un loc special in inima mea!
Un om al emoțiilor, un om cu aspirații și care dorește să dea din aripi pntru a zbura cât mai sus.